Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

(romaniacurata.ro) România sustenabilă. Dezbatere pe marginea Tratatului Trans-Atlantic pentru Comerț (TTIP), cu invitat special de la Corporate Europe Observatory

septembrie 30, 2015 @ 17:00

foto: activewatch.ro
articol: romaniacurata.ro

27 septembrie 2015

Impact Hub București (str. Halelor nr.5, lângă Piața Unirii, etaj 2) va găzdui miercuri, 30 septembrie, de la ora 17.00, dezbaterea ”TTIP. Fapte și ficțiune”, organizat de Fundația Fiedrich Ebert Stiftung, în cadrul proiectului România Sustenabilă.

”Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerţ şi Investiţii (cunoscut sub acronimul TTIP în limba engleză) poate deveni unul dintre cele mai importante tratate de liber schimb din lume. Negocierile dintre UE şi SUA cu privire la conţinutul tratatului sunt momentan în derulare, dar au reuşit să provoace dezbateri aprinse şi să polarizeze opinia publică de pe ambele maluri ale Atlanticului”, se arată în invitația organizatorilor.

”Mulţi critică lipsa de transparenţă a negocierilor şi atrag atenţia asupra riscurilor la adresa democraţiei, drepturilor sociale şi standardelor alimentare şi de mediu în cazul în care TTIP va fi adoptat. Alţii, din contră, afirmă că TTIP va avea efecte pozitive asupra creşterii şi investiţiilor şi subliniază nevoia de a defini standardele comerciale într-o lume care e din ce în ce mai competitivă.

În acest context, Fiedrich-Ebert-Stiftung România organizează o dezbatere în cadrul seriei de evenimente România Sustenabilă, având-o ca invitată pe Pia Eberhardt, de la Corporate Europe Observatory, pentru a discuta despre impactul TTIP, despre riscurile şi oportunităţile asociate acestuia.”

Alături de Pia Eberhardt, au mai fost invitaţi Sorin Moisă, Andreea Paul și Lavinia Andrei. Evenimentul va avea loc la Impact Hub, stradă Halelor, nr. 5, etaj 2 (langă Piață Unirii) și se va desfășura în limbile română și engleză, cu traducere simultană.

Corporate Europe Observatory este un grup de cercetare şi acţiune care şi-a propus să urmărească activitatea corporaţiilor europene şi să lupte împotriva influenței de care se bucură societățile și grupurile lor de lobby în elaborarea politicilor Uniunii Europene.

articol preluat de pe http://www.romaniacurata.ro/

Detalii

Data:
septembrie 30, 2015
Timp:
17:00
Event Categories:
, , , ,
Etichete Eveniment:

Locaţie

Impact Hub București
str. Halelor nr.5, lângă Piața Unirii, etaj 2, Bucuresti, România
+ Harta Google
Website:
https://www.google.ro/maps/place/Impact+Hub+Bucharest/@44.429497,26.100991,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x68ad9e45188e73d4

Organizator

Impact Hub București
Website:
http://www.impacthub.ro/

Lasa un comentariu