Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Congresul Diasporei Unioniste

aprilie 5, 2015 @ 9:00 - 12:00

La acest congres sunt invitați reprezentanții asociațiilor de români din străinătate, precum și cei care s-au făcut remarcați prin atitudine sau activități unioniste.

Temele principale ale dezbaterilor vor fi atât comunicarea cu liderii de opinie de pe mapamond, pentru a facilita crearea unei atmosfere favorabile ideii de reunire a României și Republicii Moldova, cât și influențarea factorilor politici din țară. Prin mesaje și apeluri ale românilor din diasporă, politicienii de la Chișinău trebuie să fie îndemnați să renunțe la mesajele lor ambigue în privința chestiunilor de identitate națională și să asculte doleanțele românilor de la est de Prut, care doresc în majoritate reunirea. Politicienii de la București, la rândul lor, trebuie persuadați să își asume un rol mai proactiv în relația cu Republica Moldova și, în special, cu românii care locuiesc acolo. La fel, vor fi analizate posibilitățile pragmatice de apropiere dintre cele două state românești, la care pot contribui și românii din diasporă.

Cu toții știm că pentru legitimarea unirilor anterioare, din 1859 și 1918, a fost nevoie de un efort diplomatic colosal, dar în același timp tacticos și bine direcționat. Deși decizia de Unire o vor lua românii de pe cele două maluri ale Prutului, este foarte importantă și o atitudine internațională favorabilă în momentul luării acestei decizii. Noi, românii din diasporă, suntem cei care trebuie să ne asumăm rolul de ambasadori ai românismului și ai Unirii oriunde ne aflăm, căci suntem cei care au cel mai înlesnit acces la formatorii de opinie din țările occidentale.

Detalii

Data:
aprilie 5, 2015
Timp:
9:00 - 12:00
Event Categories:
,
Etichete Eveniment:
,
Website:
http://romanism.ro/congresul-diasporei-unioniste/?page=CiviCRM&q=civicrm/event/info&id=9&reset=1

Locaţie

Palatul Parlamentului
Strada Izvor 2-4, Bucuresti, România
+ Harta Google
Telefon:
0733696233
Website:
http://romanism.ro/

Organizator

Actiunea2012
Website:
http://actiunea2012.ro/

Lasa un comentariu