Discursul lui Benjamin Netanyahu în Congresul SUA: Un Iran dotat cu arme nucleare ar fi o mare ameninţare pentru întreaga lume

benjamin-netanyahu-congres-sua-ap-mediafax-foto

mediafax.ro

Iranul concurează cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu, iar un regim islamist care ar avea arme nucleare ar fi cea mai mare ameninţare la adresa Israelului şi a întregii lumi, a avertizat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în Congresul SUA.

“Persanii au încercat să distrugă poporul israelian acum 2.500 de ani. În prezent, Iranul încearcă să distrugă Israelul. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, răspândeşte ură folosindu-se de cea mai nouă tehnologie, cea nucleară, în scopul distrugerii Israelului”, a spus Netanyahu.

“Reprezentantul terorist al Iranului, Hassan Nasrallah – liderul mişcării Hezbollah -, ameninţă Israelul cu distrugerea”, a adăugat Netanyahu.

“Regimul iranian este chiar mai periculos decât cel nazist, fiind o ameninţare pentru pacea întregii lumi. Iranul concurează cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu. Cel mai mare pericol pentru întreaga lume ar fi un regim terorist islamist dotat cu arme nucleare”, a insistat Netanyahu, cerând Statelor Unite să blocheze presupusele eforturi ale Teheranului de a fabrica arme nucleare.

“Singura alternativă la actualul proiect de acord cu Iranul în domeniul nuclear ar fi un acord mult mai bun”, care să garanteze că Teheranul nu va obţine arme atomice, a subliniat premierul israelian.

Benjamin Netanyahu îi mulţumeşte lui Barack Obama pentru susţinerea acordată Israelului

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a mulţumit, în discursul din Congres, preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, pentru susţinerea acordată statului evreu până acum.

“Sunt profund recunoscător pentru oportunitatea de a vorbi pentru a treia oară în Congresul Statelor Unite, cel mai important parlament din lume. Ştiu că prezenţa mea a stârnit controverse, nu aceasta a fost intenţia mea”, a spus Netanyahu, invitat de republicanii americani, spre nemulţumirea Casei Albe.

“Alianţa remarcabilă dintre Israel şi Statele Unite este dincolo de partizanatele politice. America şi Israelul au un destin comun – destinul pământului făgăduinţei”, a subliniat Netanyahu.

“Apreciem tot ce a făcut Administraţia Obama pentru noi în materie de securitate şi blocând în Consiliul de Securitate ONU rezoluţii antiisraeliene. Îi voi fi mereu recunoscător preşedintelui Obama pentru susţinere. Preşedintele Obama a fost mereu acolo când l-am sunat. Mulţumesc şi Congresului SUA pentru întreaga susţinere acordată Israelului. Mulţumesc, America, pentru tot ce ai făcut pentru noi”, a spus Netanyahu.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro