(David Riker, Jeremy Scahill) Dirty Wars – Razboaie murdare (2013)

Dirty Wars (2013) - foto: cinemagia.ro

Dirty Wars (2013)
foto: cinemagia.ro
articole: imdb.com, filmedocumentare.com, youtube.com

87 min | Documentary, Crime, Drama | 18 October 2013 (Spain)
7,5 Your rating: -/10 Ratings: 7,5/10 from 6.952 users Metascore: 76/100
Reviews: 48 user | 87 critic | 18 from Metacritic.com
Investigative journalist Jeremy Scahill is pulled into an unexpected journey as he chases down the hidden truth behind America’s expanding covert wars.

Director: Rick Rowley
Writers: David Riker, Jeremy Scahill
Stars: Jeremy Scahill, Nasser Al Aulaqi, Saleha Al Aulaqi

Războaie murdare

Realizat de David Riker și jurnalistul de investigații Jeremy Scahill, „Războaie murdare” prezintă dedesubturile acțiunilor clandestine ale unității „Joint Special Operations Command (JSOC)”, o formațiune militară sub acoperire, ce răspunde direct și exclusiv președintelui SUA și ale cărei manevre în Orientul Mijlociu au condus la moartea mai multor civili decât vom ști vreodată cu adevărat.

Între cunoscători, JSOC înseamnă „găsește, rezolvă și lichidează” țintele selectate printr-un proces secretizat. Nicio țintă nu este prea departe și oricine poate fi inclus pe listă. Filmul cercetează lumea ascunsă a războaielor secrete ale Americii, comandate de oameni care oficial nu există și desfășurate în Afganistan, Yemen, Somalia și alte locuri de pe planetă.

Documentarul demonstrează complicitatea dintre guvernul și mass-media americane pentru mușamalizarea masacrelor și defăimarea jurnaliștilor a căror muncă nu se rezumă doar la datul de telefoane din birouri și reproducerea de comunicate de presă.

„Războaie murdare” este un exemplu de jurnalism adevărat și, totodată, o poveste fascinantă pe care ar trebui să o cunoaștem cu toții, în special acum, când „loviturile aeriene” și prezența militarilor noștri în „teatre de operațiuni” din țări cu care, aparent, nu avem nicio legătură fac parte din banalele știri zilnice.

Dirty Wars – Official Trailer (HD) Documentary, Thriller

Dirty Wars – Razboaie murdare – 2013

articole preluate de pe: http://www.filmedocumentare.com/, http://www.imdb.com/, https://www.youtube.com