(Cosmin Zamfirache) Revoltă într-un sat din România: zeci de săteni protestează supăraţi că autorităţile nu au reparat drumurile de mai bine de 25 de ani. ”E doar începutul. Existăm” (video)

Coloana de maşini a protestatarilor a străbătut satele din comună - foto - adevarul.ro (botosaneanul.ro)

Coloana de maşini a protestatarilor a străbătut satele din comună
foto – adevarul.ro (botosaneanul.ro)
articol – Cosmin Zamfirache – adevarul.ro

21 iunie 2015

Zeci de săteni din comuna Havârna, judeţul Botoşani, au ieşit în stradă. Aceştia au mers în coloană cu maşinile şi căruţele, înarmaţi cu pancarte şi steaguri pe care erau scrise lozinci. Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile nu le-au reparat de 25 de ani drumurile prin comune. Aceştia se simt izolaţi şi spun că s-au săturat de înghiţit praf în anul 2015.

Zeci de săteni din comuna Havârna, au ieşit duminică dimineaţă la un protest inedit. Totul a început cu 50 de oameni care au plecat de la şcoala din satul Balinţi, înarmaţi cu pancarte şi steaguri, spune botoşăneanul.ro

Sătenii din Havârna la protest - foto - adevarul.ro (botosaneanul.ro)

Sătenii din Havârna la protest – foto – adevarul.ro (botosaneanul.ro)

”Protestul nostru nu este politic”, precizează din start ”revoluţionarii” de la Havârna. Aceştia spun în schimb că s-au săturat ca în Uniunea Europeană, în anul 2015 să mai înghită praf pe uliţele satului. Mai precis protestatarii arată cu sunt revoltaţi că de 25 de ani drumurile din comună nu a fost asfaltate.

”România trezeşte-te”

”Revolta” s-a propagat rapid dintr-un sat în altul. De la Balinţi oameni au trecut purtând pancarte prin Tătărăşeni şi Gârbeni, adunând pe parcurs din ce în ce mai mulţi protestari.

Oamenii din Havârna, cer drumuri mai bune - foto - adevarul.ro (botosaneanul.ro)

Oamenii din Havârna, cer drumuri mai bune – foto – adevarul.ro (botosaneanul.ro)

articol preluat de pe http://adevarul.ro/

BotosaniNews Protest drum Havarna 1

BotosaniNews Protest drum Havarna 2

sursa – https://www.youtube.com