Comisia Europeană: Lupta contra traficului de persoane va fi o prioritate a UE

imageResize (2)

AGERPRES/(AS — editor: Tudor Martalogu)

Lupta contra traficanților care folosesc ‘noi mijloace’ pentru a intra în Uniunea Europeană va fi una dintre prioritățile UE în 2015, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în contextul înmulțirii în ultima perioadă a cazurilor de nave-cargo ce transportă sute de imigranți către Europa, relatează AFP.

”Comisia urmărește foarte atent situația cargoului Ezadeen din largul coastelor italiene și salută eforturile autorităților italiene, cu sprijinul operațiunii Triton coordonate de Frontex (Agenția europeană pentru managementul cooperării operaționale la frontierele externe ale UE), pentru salvarea navei”, a spus reprezentantul executivului UE.

Autoritățile italiene au anunțat vineri c-au preluat controlul unui cargou aflat în derivă în largul Calabriei (sud), abandonat de către echipajul său și la bordul căruia se aflau 450 de imigranți.

Șase membri ai pazei de coastă italiene au fost transportați cu un elicopter militar la bordul cargoului și au reușit să preia controlul navei, care fusese abandonată de către echipajul său, a indicat Marina militară italiană.

Cargoul se afla vineri la circa 37 km în largul orașului Crotone (Calabria). Circa 450 de imigranți — bărbați, femei, dar și copii — se află la bordul navei. Nava Ezadeen, cu o lungime de 73 de metri, înmatriculată în Sierra Leone, a fost reperată joi în largul orașului Crotone, plutind în derivă spre țărmul italian.

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES ARHIVA

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/