Cerem arestarea celor 7 baieti violatori din Vaslui!

foto preluat de pe petitieonline.com

foto si articol – petitieonline.com

Nu ezitati sa DISTRIBUITI PETITIA!
Nu trebuie sa stam fara sa facem nimic cand vedem ca legislatia este calcata in picioare de anumiti judecatori.

Vreti o tara corecta spuneti-va parerea!
Parerea noastra conteaza!

Nimeni nu isi doreste sa fie in situatia in care a fost respectiva fata!
Iar “ironiile” celor 7 si ale famililor lor dau dovada de nesimtire (este frumos spus).

Trebuie sa fie pedepsiti conform legislatiei in vigoare, si trebuie sa primeasca sentinta maxima pentru aceasta fapta.
Spuneti-va parerea!

SEMNAȚI PETIȚIA AICI http://www.petitieonline.com/cerem_arestarea_celor_7_baieti_violatori_din_vaslui


Psihologii spun că fata violată de şapte tineri va resimţi traumele chiar şi peste ani

articol – stiri.tvr.ro

20 iulie 2015

Au şocat o ţară întreagă, mai puţin acea parte a României în care a avut loc nenorocirea. Şapte tineri din Vaslui au violat o tânără de 18 ani până a leşinat. Chiar şi după 8 luni, victima este în continuare pusă la zid de locuitorii unui judeţ unde au loc cele mai multe infracţiuni sexuale. Iar agresorii sunt liberi acum “graţie” unui sistem de justiţie plin de hibe.

Oamenii din comuna Văleni, unde locuiesc cei şapte tineri, spun că fapta lor a fost o simplă “greşeală”.

Suspecţii sunt liberi acum. Magistraţii au decis să fie cercetaţi sub control judiciar. Au doar câteva interdicţii. Să nu meargă în baruri, în parcuri sau să participe la evenimente publice. În plus, li s-a interzis să ia legătura cu victima lor sau cu martorii.

Tânăra încearcă să treacă peste această traumă, dar nu îi va fi uşor, cred psihologii.

Vecinii din satul ei, Muntenii de Sus, spun că fata nu prea mai iese din casă. Trebuia să dea bacalaureatul, însă nu a reuşit să promoveze la câteva materii.

Peste 70 de mii de oameni din toată ţara au semnat o petiţie online şi cer arestarea tinerilor cercetaţi pentru viol şi lipsire de libertate.

Instanţa va avea ultimul cuvânt. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă să stea după gratii între 5 şi 12 ani.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/


Cine sunt judecătorii care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui. Magistrat, în motivarea de eliberare: „Pericolul social concret s-a diluat“

articol – Simona Voicu – adevarul.ro
21 iulie 2015

Judecătorul Georgina Moldovan  a fost cea care a decis eliberarea celor trei violatori care şi-au recunoscut faptele - foto - adev.ro

Judecătorul Georgina Moldovan a fost cea care a decis eliberarea celor trei violatori care şi-au recunoscut faptele – foto – adev.ro

Adevărul continuă campania „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“. Astăzi vă prezentăm cine sunt magistraţii care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă până la leşin.

„Adevărul“ a demarat o campanie numită „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“. Timp de două săptămâni, vom dezbate unul dintre cele mai scandaloase cazuri de violenţă din ultimii ani care a cutremurat România: povestea elevei din Vaslui care a fost violată de şapte tineri. În prezent, violatorii sunt liberi.

Scopul campaniei „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ este de a fi alături de victima pusă la zid, condamnată chiar de oamenii din comuna violatorilor, dar şi de a arăta hibele unui sistem de justiţie care, în judeţul cu cele mai multe infracţiuni sexuale, lasă în libertate şapte indivizi care au batjocorit o tânără. Astăzi vă prezentăm cine sunt judecătorii care i-au eliberat pe cei şapte violatori.

Trei au recunoscut

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Toţi cei şapte au fost arestaţi preventiv.

Pe 2 aprilie, trei dintre inculpaţi – Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru şi Surleac Ioan – au anunţat că recunosc acuzaţiile aduse şi doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată. Cei trei au semnat acordul de recunoaştere, iar ulterior judecătorul de caz a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Ceilalţi patru violatori rămaşi după gratii au contestat imediat menţinerea stării de arest preventiv, iar Judecătorii Tribunalului le-au dat câştig de cauză, dispunând şi în cazul lor plasarea în arest la domiciliu.

Ambii judecători au părăsit Vasluiul

Georgina Moldovan (Judecătoria Vaslui) şi Viorel Munteanu (Tribunalul Vaslui) sunt cei doi magistraţi care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă în noiembrie 2014. Prima dintre cei doi magistraţi, Georgina Moldovan, este cea care a decis pe 2 aprilie eliberarea din arest preventiv a celor trei indivizi care şi-au recunoscut faptele. O săptămână mai târziu, Viorel Munteanu a dispus eliberarea din arestul Poliţiei şi plasarea în arest la domiciliu şi a celorlalţi patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele.

Amândoi magistraţii erau catalogaţi drept printre cei mai titraţi „penalişti“ vasluieni, Georgina Moldovan fiind Preşedintele Judecătoriei Vaslui la data pronunţării hotărârii, iar Viorel Munteanu – preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Vaslui. Amândoi judecătorii au părăsit Vasluiul după decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive a celor şapte violatori.

La o săptâmână după pronunţarea controversatei hotărâri, pe 7 aprilie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat numirea Georginei Moldovan în calitate de personal de instruire propriu, cu normă întreagă, la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG), în cadrul departamentului de formare profesionala continuă, la disciplina Procedură Penală. Anterior, Georgina Moldovan a solicitat CSM demisia din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui. Plenul CSM a aprobat atât demisia din funcţia de preşedinte, cât şi detaşarea judecătorului Georgina Moldovan în cadrul SNG, pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 mai 2015, cu posibilitatea prelungirii detaşării cu încă trei ani.

Georgina Moldovan ocupa funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Vaslui din iulie 2013

cititi mai mult pe: adevarul.ro