Cazanciuc: Este nevoie reală de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare

Inchisoare

de Cosmin Vaideanu – mediafax.ro

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, la Constanţa, că este nevoie de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care să acopere deficitul de aproximativ 11.000 de locuri în momentul de faţă.

“Este nevoie reală de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care să acopere deficitul de 10-11.000 de locuri în momentul de faţă. Asta înseamnă penitenciare noi, plus investiţii în penitenciarele vechi pentru a încerca să le aducem la limita demnităţii umane”, a declarat Robert Cazanciuc, vineri, într-o conferinţă susţinută la Constanţa, unde a participat la şedinţa de bilanţ a activităţii Curţii de Apel şi a instanţelor din raza de competenţă.

El a menţionat că oricât s-ar investi în penitenciarele vechi, acestea nu vor putea oferi condiţii decente de detenţie sau o încercare de reabilitare a deţinuţilor.

“Discutăm despre un sistem învechit de infrastructură şi indiferent cât încercăm noi să investim nu avem cum să transformăm un penitenciar construit la 1800 şi ceva sau la 1900 într-unul în care să ai condiţii decente de detenţie ca să nu mai spun de încercarea de reabilitare”, a precizat ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a mai spus că el şi ministrul de Justiţie al Italiei au declanşat, anul trecut, un demers privind găsirea de fonduri europene pentru a se investi în penitenciare din Europa.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/

Cazanciuc: Ponta este verişorul soţiei mele, nu are nicio legătură cu evoluţia mea personală

robert-cazanciuc-liviu-adascalitei
foto antercom.ro

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că soţia sa este verişoara lui Victor Ponta şi că el şi premierul se cunosc de 25 de ani, imediat după facultate lucrând multă vreme împreună, dar că aceste lucruri nu au legătură cu evoluţia sa personală, ci faptul că au avut încredere unul în celălalt.

Robert Cazanciuc a fost întrebat, vineri, la Constanţa, într-o conferinţă de presă, ce grad de rudenie are cu Victor Ponta, el spunând că nu este rudă cu premierul, dar că soţia sa este verişoara acestuia.

“Nu există un grad de rudenie, dacă vreţi să fim foarte riguroşi. Domnul Ponta este verişorul soţiei mele, dar eu într-o relaţie de rudenie cu domnul Ponta, riguroşi fiind, evident nu sunt, dar evident soţia mea este. Eu şi cu domnul Ponta ne cunoaştem de 25 de ani şi evident faptul că am lucrat împreună de foarte mulţi ani, imediat după facultate, nu are nicio legătură cu evoluţia mea personală, familială. Atunci când am început să lucrez cu domnul Ponta, spre exemplu, la Corpul de Control al premierului nu o ştiam pe soţia mea şi nu a avut cu siguranţă nicio influenţă în cooptarea mea într-o echipă la vremea respectivă de către domnul Ponta. A avut importanţă faptul că am avut încredere unul în altul şi considerăm că putem face echipă, considerăm că putem să facem lucruri bune. Asta a fost motivul pentru care am acceptat această funcţie”, a declarat Robert Cazanciuc.

El a participat, vineri, la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Constanţa.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/