(avaaz.org) Vor să ne reducă la tăcere

foto: avaaz.org

foto si articol: avaaz.org

02 octombrie 2015

Dragi prieteni și prietene, 

Mișcarea noastră e în pericol. 

Peste tot în lume, guvernele adoptă legi restrictive, interzicând proteste și organizații. E cel mai mare val de represiuni asupra societății civile din ultima decadă. 

Echipa Avaaz a fost dată afară din Egipt, iar în India – cea mai mare democrație din lume - organizația noastră a fost defăimată și hărțuită de guvern.

Suntem puternici atunci când ne unim vocile. În asta constă forța noastră. Dacă guvernele ne interzic sau ne sabotează strategiile, suntem terminați.Dar nu ne vom lăsa intimidați! Avem un plan imbatabil pentru a ne proteja democrațiile: o echipă internațională de avocați, care să îi apere pe cei vulnerabili.

Din păcate, în lupta dintre Putere și Cetățeni, aceștia din urmă au foarte rar avocați buni de partea lor, pentru că nu și-i pot permite. E timpul să schimbăm regulile jocului. Avaaz are deja o mică echipă de avocați de top, dar dacă vom reuși să punem bazele celei mai mari și mai puternice echipe de avocați pro-democrație din lume, putem contesta legile represive înainte de a fi adoptate și înainta procese în cazurile grave. 

Dați click mai jos pentru a face o donație. Dacă vom dona acum o sumă modestă – nu mai mare decât costul unei mese în oraș - comunitatea Avaaz își va putea apăra drepturile în tribunalele din întreaga lume. Hai să îi înfruntăm cu mult curaj și determinare pe cei care ne pun bețe în roate: 

DONEZ lei10

DONEZ lei20

DONEZ lei40

DONEZ lei80

DONEZ lei160 

Pentru a dona o altă sumă, dați click aici.


În ultimii trei ani, peste 60 de țări au adoptat legi care limitează activitatea organizațiilor non-guvernamentale. În Spania, membrii Avaaz ar putea fi amendați cu până la 600.000 de euro doar pentru organizarea unui protest pașnic. În Israel, un proiect de lege amenință să listeze organizațiile care luptă pentru apărarea drepturilor omului ca ”agenți străini” și să le taie finanțările internaționale. Iar în Uganda, o comisie guvernamentală ar putea dizolva în curând orice organizație care nu e agreată! 

Știm deja că putem câștiga bătălii importante în tribunale. Când guvernul sud-african a încercat să interzică acțiunile noastre împotriva comerțului cu oase de leu, i-am dat în judecată și am câștigat. A fost un moment istoric pentru apărarea dreptului la exprimare liberă din această țară. Iată ce mai putem face dacă vom strânge suficiente fonduri:

  • Vom angaja noi avocați pentru a avea cea mai bună apărare de fiecare dată când Avaaz e în pericol.
  • Vom crea o bază de date cu cei mai buni specialiști în drept civil din lume și vom organiza cu ajutorul lor o echipă juridică pro-democrație.
  • Vom găsi noi căi de atac în instanță, vom înainta procese și vom lansa noi campanii atunci când suntem atacați.

Toate aceste legi represive dovedesc că politicienii se tem de puterea pe care o dobândim. Nu le putem permite să reducă la tăcere o societate civilă bine informată și organizată - e vorba de un stâlp de bază al democrației.

Dați click mai jos și donați acum pentru înființarea unei echipe de avocați de top, aflată în slujba cetățenilor, pentru a susține puterea noastră politică: 

DONEZ lei10

DONEZ lei20

DONEZ lei40

DONEZ lei80

DONEZ lei160 

Pentru a dona o altă sumă, dați click aici.


Există momente în care trebuie să riscăm totul pentru a ocroti nucleul libertăților noastre democratice. Am făcut asta atunci când am luptat cu mogulii presei din Marea Britanie și cu acoliții guvernanților din Canada. Iar dacă vom strânge suficiente fonduri, putem reacționa în forță de fiecare dată când cineva încearcă să ne reducă la tăcere.

Cu speranță și determinare, 

Emma, Alice, Ricken, Alex, Bert, Laila și întreaga echipă Avaaz 

PS: Dacă ești avocat(ă) și vrei să faci parte din echipa noastră internațională, dă click aici

SURSE (ÎN ENGLEZĂ):

Human rights groups face global crackdown ‘not seen in a generation’ (Guardian)
http://www.theguardian.com/law/2015/aug/26/ngos-face-restrictions-laws-human-rights-generation

Spain gag law: protesters rally (International Business Times)
http://www.ibtimes.com/spain-gag-law-protesters-rally-against-new-public-demonstration-laws-1991816

India cracks down on Greenpeace, other environmental groups (Los Angeles Times)
http://www.latimes.com/world/asia/la-fg-india-crackdown-greenpeace-20150113-story.html 

Why are threats to civil society growing around the world (IPS News Agency)
http://www.ipsnews.net/2015/06/opinion-why-are-threats-to-civil-society-growing-around-the-world/

Israel: Foreign Agents Act for NGOs (The Jewish Press)
http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/mk-proposes-israeli-foreign-agents-registration-act-for-ngos/2015/06/23/

Avaaz takes on the lion bone trade (Wired)
http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-06/17/lion-bone-clicktivism

Closing space. Democracy and human rights support under fire (Carnegie Endowment)
http://carnegieendowment.org/files/closing_space.pdf

articol preluat de pe: http://www.avaaz.org/ro/