Autorii atacului comis la revista Charlie Hebdo şi teroristul de la magazinul din Paris au fost ucişi. Reuters: Cel puţin patru dintre ostatici sunt morţi

franta-politie-afp

Mediafax

Fraţii Kouachi au fost ucişi în atacul forţelor franceze la tipografia din nordul Franţei, afirmă surse din cadrul poliţiei. Fraţii Cherif şi Said Kouachi sunt suspectaţi de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redacţia revistei Charlie Hebdo.

UPDATE 19:00 – Cel puţin patru dintre ostaticii din magazinul din Paris sunt morţi

Reuters anunţă, citând surse din poliţie, că cel puţin patru dintre ostaticii din magazinul din Paris sunt morţi. Totodată, Le Figaro informează că doi poliţişti au fost răniţi în zona picioarelor, în timpul operaţiunii din Paris.

UPDATE 18:25 Ostaticul reţinut de fraţii Kouachi a fost eliberat

Ostaticul care era reţinut de cei doi islamişti în tipografia situată în nordul Franţei a fost eliberat de forţele de elită franceze.

UPDATE 18:20 Autorii atacului comis la revista Charlie Hebdo au murit

Fraţii Kouachi au fost ucişi în atacul forţelor franceze la tipografia din nordul Franţei, afirmă surse din cadrul poliţiei.

Cei doi fraţi au fost neutralizaţi în momentul în care au ieşit din clădire şi au deschis focul spre forţele de ordine.

UPDATE 18:15 Explozii în piaţa evreiscă din Paris unde are loc o luare de ostatici

Forţele speciale franceze au lansat asaltul în piaţa evreiască din Paris, mai mulţi ostatici fiind eliberaţi.

Cei cinci ostatici care erau reţinuţi de doi islamişti au fost eliberaţi.
UPDATE 18:00 – Forţele speciale franceze au lansat asaltul contra clădirii unde sunt fraţii Kouachi

Forţele speciale franceze au lansat asaltul în clădirea în care se presupune că se ascund autorii atacului comis la redacţia Charlie Hebdo.

La locul incidentului au fost auzite explozii şi schimburi de focuri.
UPDATE 16:30 – Autorul luării de ostatici din estul Parisului cere ca fraţii Kouachi să fie lăsaţi să plece

Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro