Asociația Dăruiește Viață: Continuăm cu a doua clădire pentru a construi primul campus medical din România

foto preluat de pe www.daruiesteviata.ro

foto si articole preluate de pe www.daruiesteviata.ro

 

Am terminat Spitalul! Ce spun copiii?

În 2018, spuneam #NoiFacemUnSpital și turnam fundația primului Spital de Copii. Astăzi Spitalul este gata, iar copiii îl vizitează pentru prima data.

Tu ești unul din #Noi. Unul dintre cei 350.000 de Dăruitori care au avut încredere și voință. Împreună am arătat că se poate. Mulțumim pentru generozitate.

Dar nu ne oprim aici.

Continuăm cu a doua clădire pentru a construi primul campus medical din România

Asociația Dăruiește Viață

București, 25.11.2023.

Dăruiește Viață a anunțat finalizarea Spitalului, în cadrul unui eveniment dedicat sponsorilor, donatorilor, susținătorilor, cadrelor medicale și reprezentanților mass-media. Evenimentul a putut fi urmărit și live pe pagina de Facebook a Asociației, vineri, 24 noiembrie. Totodată, Dăruiește Viață transmite că va continua proiectul cu a doua clădire pentru a crea un adevărat campus medical la Spitalul Marie Curie, cu aceleași condiții de tratament pentru toți copiii, indiferent de afecțiune, spații de cercetare, de training, locuri de cazare pentru părinți etc.

Pentru a marca momentul, Dăruiește Viață a aprins simbolic luminile în interiorul Spitalului și a evidențiat, printr-o proiecție de lumini, spațiul pe care va fi construită cea de-a doua clădire a campusului medical. Luminile au fost aprinse de Vlădut, unul dintre copiii-veterani, care a făcut parte din campaniile de strângere de fonduri ale Asociației.

Pe lângă spectacolul de lumini și proiecția multimedia, participanții au avut șansa să facă un tur ghidat al Spitalului și să asiste la un live performance din partea artistului Dan Perjovschi, care a folosit ca suport peretele care va uni cele două clădiri construite de Dăruiește Viață cu susținerea societății civile. Primii parteneri care au anunțat deja că se alătură pentru ridicarea celei de-a doua clădiri sunt ENGIE, OMNIASIG, Raiffeisen Bank.

„Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în #Noi. Sunt peste 350.000 de donatori și peste 8.000 de companii care au arătat că se poate. Le mulțumim celor care au fost alături de noi la eveniment: Paula Herlo, Alex Dima și Tudor Chirilă, tuturor ambasadorilor proiectului, donatorilor, sponsorilor, dar și celor care ne-au urmărit live pe Facebook. Sperăm să continuăm împreună.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

„Noi Am Făcut Un Spital. Dar nu ne putem opri aici. Continuăm proiectul cu a doua clădire pentru a construi un adevărat campus medical unde toți copiii vor putea fi tratați în aceleași condiții moderne. Le mulțumim tuturor și îi invităm să ne susțină în continuare printr-o sponsorizare, folosind facilitatea fiscală Declarația 177 până pe 25 decembrie, detalii pe www.daruiesteviata.ro, sau printr-o donație de 4 euro lunar, dacă trimit SMS cu textul SPITAL la 8864.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

Inițiativa #NoiFacemUnSpital a însemnat până în acest moment o investiție de 53 milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donații de la persoane fizice și din sponsorizări. Spitalul este gata – urmează relocarea secțiilor din actualul Spital Marie Curie și tratarea pacienților aici, în primele luni ale anului 2024. Pentru prima dată în ultimii 34 de ani, în România, Dăruiește Viață a construit un Spital de Copii pentru a le oferi pacienților condiții de tratament la standarde vestice. Inițial gândit ca o clinică de trei etaje, proiectul s-a transformat într-un Spital cu o suprafață de 12.000mp, 9 niveluri și +140 paturi. În iunie 2018, a fost turnată fundația Spitalului, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate: prima clădire, o centrală termică și o stație de ozonare.

Pe lângă construcție, #NoiFacemUnSpital a adus o serie de premiere în sistemul medical din România: primul Departament de Radioterapie Pediatrică dintr-un spital de copii public, primul bloc operator construit exclusiv din sticlă pentru a reduce riscul de infecții nosocomiale, saloane ATI individuale, saloane de două paturi, cu paturi pentru părinți și grupuri sanitare proprii, saloane ATI individuale, spații dedicate copiilor (locuri de joacă, cinema, studio radio, observator astronomic, sală de sport și recuperare) și spații dedicate părinților și cadrelor medicale.

Dăruiește Viață continuă printr-o campanie națională de strângere de fonduri și îi invită pe toți cei care vor să se implice în continuare sau care vor să înceapă să susțină proiectele Asociației să sponsorizeze sau să doneze prin următoarele modalități:

DONATORI PERSOANE FIZICE
• Donație online pe https://daruiesteviata.ro/investeste
• SMS la 8864 cu textul SPITAL pentru o donație lunară de 4 euro
• Donarea zilei de naștere pe www.daruiesteviata.ro/campanii
• Cadouri cu sens pe www.daruiesteviata.ro/cadouri

COMPANII:
• Folosind Declarația 177 și completând un contract de sponsorizare cu sumele rămase nealocate în 2022, dacă sponsorizările făcute anul trecut nu au atins plafonul maxim stabilit prin lege (până pe 25 dec)
• Redirecționând 20% din impozitul pe profit / venit (până pe 31 dec).
Toate detaliile pe www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Donează pentru o șansă la viață

 

Continuăm cu a doua clădire pentru a construi primul campus medical din România

În prima clădire, se vor muta doar o parte din secțiile Spitalului Marie Curie. Dar toți copiii bolnavi trebuie să fie tratați în aceleași condiții moderne. Ce urmează?

Construcția unei a doua clădiri pentru a muta aici toate celelalte specializări ale Spitalului și a oferi aceleași condiții de tratament.

Transformarea actualei clădiri a Spitalului Marie Curie în spații de cazare, spații de învățare, spații tehnice.
În premieră, vezi alături primele randări cu a doua clădire.

Implică-te. Donează.

Asociația Dăruiește Viață