28 martie 1986 – S-a nascut Lady Gaga, cântăreață americană de muzica usoara.

lady gaga

foto – captura youtube.com
articol – cersipamantromanesc.wordpress.com

Lady Gaga (n. Stefani Joanne Angelina Germanotta, 28 martie 1986) este o cântăreață americană, câștigătoarea a șase premii Grammy.

Primul contract cu o casă de înregistrări l-a semnat la vârsta de 18 ani, dar a obținut succesul scontat abia după semnarea contractului cu Streamline Records, o divizie a casei Interscope Records. La începuturi a a compus pentru mai mulți artiști sub contract la Interscope Records, precum Fergie, Britney Spears, Black Eyed Peas și Pussycat Dolls, înainte ca Akon să-i descopere puterea vocală, oferindu-i un contract cu propria casă de discuri, Kon Live Distribution.

Până în prezent a vândut peste 50 milioane de albume și 100 de milioane de discuri single în toată lumea.
În vara lui 2010 artista a depășit recordul de 17 milioane de fani pe rețeaua socială facebook și numără nu mai puțin de 6 milioane de follower-i pe Twitter .

În acest moment, Lady Gaga are peste 25 de milioane de “follower”-i pe Twitter si peste 51 de milioane de fani pe Facebook.

La data de 24 Octombrie Lady Gaga a depășit bariera de 1 miliard de vizualizări pe situl oficial YouTube, fiind prima artistă din istoria muzicii și a YouTube-ului care a realizat un miliard de vizualizări, clasându-se astfel pe prima poziție pe YouTube.

articol preluat de pe https://cersipamantromanesc.wordpress.com

sursa – https://www.youtube.com