Un copil român a devenit cunoscut la Madrid ca violonist la metrou

micul violonist paul madrid

foto – captura video - youtube.com
articol – stiri.tvr.ro

Paul are 13 ani şi vrea să strângă bani pentru Şcoala de Muzică, iar familia sa nu are resurse suficiente. După orele de scoală merge să cânte la metrou, iar banii câştigaţi acolo îi ajung pentru câteva ore de pregătire. Povestea sa i-a impresionat şi pe ziariştii spanioli care au scris despre el.

Un copil care cântă în metroul din Madrid, nu este ceva obişnuit, chiar dacă poţi întâlni mulţi muzicieni pe stradă, în capitala spaniolă.

Paul a venit din România, acum 6 luni, unde a studiat la Colegiul Naţional Dinu Lipatti şi la Conservatorul de Muzica George Enescu. Acum vrea să-şi împlinească visul la Madrid. Balada lui Ciprian Porumbescu este una dintre piesele sale preferate.

Ca să ajungă un violonist adevărat are nevoie de pregătire şi de ore de muzică, pe care părinţii săi nu le pot plăti deocamdată.

Mama lui Paul lucrează într-o casă din oraşul Aranjuez, în sudul Madridului, iar tatăl caută o slujbă ca şofer.

Paul îşi doreşte acum o vioară electrică ca să cânte în continuare la metrou, unde trebuie să câştige atenţia publicului, dar şi aprobarea agenţilor de securitate.

Povestea lui Paul a ajuns şi în presa spaniolă, iar violonistul Ara Malikian l-a invitat la unul din spectacolele sale.

Cateva persoane i-au promis că-l vor ajuta să-şi continue studiile, dar Paul este constient că se poate baza doar pe puterile sale.

Metroul de la Madrid este deocamdată singurul său mijloc de a-şi atinge visul.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/