(video) Trei români au fost premiaţi cu AUR la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Birtok Băneasa

foto – servuspress.ro
articol – stiri.tvr.ro

Inteligenţa românească primeşte din nou recunoaştere internaţională. Trei români au cucerit medalii de aur la Salonul de Inventică de la Geneva.

Remi Rădulescu a fost selectat pentru a şasea oară să participe la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. A câştigat aurul cu o invenţie salvatoare de vieţi. Este vorba despre un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor. Oprirea gazelor se produce automat dacă se întrerupe curentul.

Alţi doi cercetători din vestul ţării au fost şi ei premiaţi la Geneva. Este vorba despre timişoreanca Narcisa Mederle, doctor în medicină veterinară şi inginerul devean Birtok Băneasa.

Narcisa Mederle a descoperit un supliment alimentar ce previne o boală care decimează albinele, în timp ce Birtok Băneasa a obţinut aur pentru o aplicaţie pentru alimentarea cu lichid de parbriz în benzinării. Astfel, se va renunţa la sticlele de plastic în care se vinde acum acest produs.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva din acest an a reunit peste 1.000 de invenţii, iar România a fost prezentă cu 25 de patente, a transmis corespondentul TVR Ramona Boroşovici.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/