Târgul Gaudeamus Carte Școlară s-a deschis miercuri în Piața Universității

imageResize (4)

Cea de a XII-a ediție a Târgului Gaudeamus Carte Școlară, care își propune să creeze, pentru toți cei interesați – părinți, elevi și cadre didactice – un cadru adecvat pentru a analiza și achiziționa manuale și auxiliare școlare, s-a deschis miercuri în Piața Universității.

Târgul este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România, și se va desfășura, pentru a doua oară, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în centrul Capitalei.

“La cea de-a XII-a ediție a Târgului Gaudeamus elevii și părinții vor găsi tot ce le trebuie pentru școală, pentru că editurile au înțeles să ne fie alături și avem oferta de manuale în proporție de 95% la acest eveniment”, a declarat pentru AGERPRES Cornelia Scarlat, reprezentant al organizatorilor.

Ea a menționat că oferta din târg este una atractivă, produsele expuse sunt vândute cu prețuri reduse, editurile practicând discounturi prin vânzarea directă.

“De aici elevii își pot procura lecții interactive și mai ales cursurile de limbi străine pe suport multimedia. În afară de manuale și auxiliare, vizitatorii târgului n-au cum să nu găsească cărți pentru orice moment al zilei”, a declarat Scarlat.

Cornelia Scarlat a spus că “vor fi evenimente propuse de Radio România sau de editori”.

“Foarte important este Concursul Național de lectură, faza zonală pe București”, a spus ea, menționând că la Târgul Gaudeamus Carte de Învățătură din noiembrie va avea loc faza finală pe țară, unde câștigătorii vor obține premii substanțiale.

La Gaudeamus Carte Școlară participă, printre altele, editurile: ALL, Casa Radio, Curtea Veche Publishing, Grupul Editorial Corint, Eurodidactica, Humanitas, Litera, Meteor Press, Paralela 45, RAO, Semne-Artemis, Sigma.

Aici vor putea fi găsite manuale și auxiliare aprobate de ministerul de resort, publicate de cele mai apreciate edituri din România, reunite într-o singură incintă; pachete speciale, oferte promoționale și discounturi semnificative acordate direct de către edituri; materiale didactice pentru toate nivelurile și disciplinele, utile deopotrivă studiului individual și activității în clasă; numeroase titluri din bibliografia școlară, din literatura română și universală, ca și cele mai recente apariții editoriale în vogă printre tinerii cititori, în măsură să le trezească interesul și celor mai puțin pasionați de lectură.

Programul de vizitare al târgului, care se va desfășura în perioada 17 — 28 septembrie, este zilnic între orele 10,00 și 20,00, intrarea fiind liberă.

Foto: (c) Liviu SOVA / AGERPRES ARHIVĂ
AGERPRES/(AS,A — autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)
articol preluat de pe http://www.agerpres.ro