Rodica Tapalagă (1939 – 2010)

Rodica Tapalagă - foto (captura): youtube.com

foto (captura): youtube.com
articole: ro.wikipedia.org; youtube.com

Rodica Tapalagă (n. 12 ianuarie 1939, Dorohoi – d. 18 decembrie 2010, București ) a fost o actriță română de teatru și film.

Rodica Tapalagă (n. 12 ianuarie 1939, Dorohoi - d. 18 decembrie 2010, București) a fost o actriță română de teatru și film - foto: cersipamantromanesc.wordpress.com

Rodica Tapalagă – foto: cersipamantromanesc.wordpress.com

Rodica Tapalagă s-a născut la Dorohoi dar la doar trei luni s-a mutat cu familia la București. A urmat cursurile Liceului “Gheorghe Lazăr” din București. Absolventă a Institutului de artă teatrală și cinematografică din București promoția 1959, a debutat în 1958 pe marile ecrane în comedia Alo?… ați greșit numărul!, alături de alte viitoare mari nume ale scenei și filmului românesc (Ștefan Tapalagă, Ștefan Mihăilescu-Brăila și Stela Popescu). A creat roluri pe scenele mai multor teatre: Teatrul Național din Craiova, Teatrul Nottara și Teatrul Mic. Din 1961 până în 2010 (cu o scurtă întrupere între anii 1977-1981 când a jucat la Teatrul Mic) a fost actriță a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din București fiind ultima actriță angajată personal de Lucia Sturza Bulandra..

Căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udriște (n. 1929), au împreună un fiu Bogdan (n. 1970).

Rodica Tapalagă a fost sora mai mică a actorului Ștefan Tapalagă

Vedeti aici: Roluri în teatru; Teatru radiofonic (selectiv); Televiziune (selectiv); Filmografie; Premii

 

(I.L. Caragiale) – “Secţia corecţională”

Imagini din Arhiva TVR cu Rodica Tapalagă, Stefan Bănică, Mircea Şeptilici, Virgil Ogăşanu în „Secţia corecţională” de I.L. Caragiale, secvenţă din emisiunea „Întâlnirea de sâmbătă seară” realizată de Grigore Pop şi Dan Mihăescu.

articole preluate de pe: wikipedia.org; youtube.com