Republica Moldova, câmp de bătălie între FSB și serviciile secrete românești

media-142188526861391300

Denisa Miron – stiripesurse.ro

Nebunia politică de la Chișinău pare să aibă și o altă explicație. Potrivit acestei piste Republica Moldova ar fi devenit un adevărat câmp de bătălie între serviciile secrete românești și cele ale Federației Ruse, relateaza National

Iminenta intrare la guvernre a comuniștilor lui Vladimir Voronin ar fi determinat serviciile românești în colaborare cu cele ale altor state ale UE să detașeze masiv agenți peste Prut. Efectul imediat a fost deconspirarea agenților de influență ruși sub pulpana luptei anticorupție din republică.

Numai ca marea majoritate a celor deconspirati de catre ofiterii nostri apartineau serviciului rus de securitate, temutul FSB. Care nu doar ca isi apara cu dintii oamenii infiltrati in structurile centrale ale administratiei de la Chisinau, dar au si amenintat ca vor recurge la randul lor la compromiterea agentilor de influenta romani.

Acest avertisment nu este nici pe departe opinia vreunui exaltat nationalist pro-unionist, ci declaratia oficiala a insusi ministrului Apararii de la Chisinau, Valeriu Troenco care a scăpat public porumbelul: „Colcăie țara de FSB-iști!”

Cel care a tras un semnal de alarma cu privire la infiltrarea tot mai masiva a unor agenti apartinand FSB si care ajung in Republica Moldova dupa stagiile intensive de pregatire paramilitara executate pe teritoriul separatist transnistrean. Insa nu doar Transnistria este singura poarta de intrare a agentilor Moscovei catre Chisinau, SBU (Serviciul de Contraspionaj Ucrainean) retinand in nenumarate randuri, in ultimele luni, „turisti” militari rusi in regiunea Cernauti, in apropiere de granita cu Republica Moldova, dar si cu Romania. Iar dupa cum sustin serviciile de securitate de la Chisinau, care se afla, neoficial, sub „tutela” serviciilor romanesti de informatii, scopul agentilor FSB este, pe de o parte, sa provoace dezordine in masa, dar si sa ofere protectie ofiterilor sub acoperire care au fost deconspirati.

Chisinaul misuna, ce-i drept, nu doar de agenti FSB, dar si de ofiteri ai SRI, SIE sau ai Operatiunilor Speciale, de politisti judiciari si nenumarati consilieri pe probleme de restructurare a Minsiterului de Interne sau specialisti in anticoruptie.

articol preluat de pe http://www.stiripesurse.ro/