Protest la termocentrala Mintia, cinci angajaţi au intrat în greva foamei (10 septembrie 2020)

Protest la termocentrala Mintia, cinci angajaţi au intrat în greva foamei (10 septembrie 2020) - foto preluat de pe sindicatulsolidaritateahunedoara.ro

foto preluat de pe sindicatulsolidaritateahunedoara.ro
articol preluate de pe www.agerpres.ro

10 septembrie 2020

 

Cinci angajaţi ai termocentralei Mintia au intrat în greva foamei

Cinci angajaţi ai termocentralei Mintia au intrat joi în greva foamei, în contextul în care salariaţii unităţii au declanşat un protest în urmă cu patru zile, nemulţumiţi că anumite drepturi salariale sunt neplătite de şase luni şi că nu ştiu care este planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), din care fac parte.

Protestul se desfăşoară la poarta termocentralei, starea de sănătate a greviştilor foamei fiind evaluată de un echipaj al Ambulanţei.

Potrivit preşedintelui Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara“, Cristian Iştoc, peste 200 de angajaţi ai termocentralei Mintia participă la acţiunea de protest, iar unitatea de producţie a energiei electrice este oprită.

În cele patru zile de protest nu am avut niciun fel de reacţie din partea autorităţilor competente să soluţioneze această stare de tensiune. Acest lucru arată că nu există soluţii pentru termocentrala Mintia şi că acestea şi-au atins scopul, adică acela de a face loc importului de energie electrică“, a declarat liderul sindical.

cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

În anul 2020, ai obligaţia să munceşti, gratis dacă se poate, şi să nu protestezi. Va fi asta o nouă formă de sclavagism? La ce şcoală se învaţă aceste practici? Are legătură cu managementul afacerilor, sau cu cel al resurselor umane?

 

 

Cum era de așteptat, factorii de decizie în loc să caute soluții pentru rezolvarea problemelor, au căutat soluții pentru intimidarea salariaților. Prin adresa primită pe e-mailul sindicatului angajatorul arată faptul că forma de manifestarea extremă -GREVA FOAMEI, este o încălcare flagrantă a regulamentului de ordine interioară

 

 

Greva foamei, este o formă de protest a persoanelor fizice împotriva “autorităţii abuzive”, care acţionează “cu exces de putere”.

Greva foamei este expresia manifestării “libertăţii de opinie”, iar acest drept implica “dreptul de a nu fi tulburat pentru opiniile sale”.

4 angajati ai termocentralei Mintia se află, din data de 9 septembrie, în greva foamei.

 

 

 

Din păcate, lipsa de implicare a autorităților afectează traiul de zi cu zi al cetățenilor. Cetățenii Devei, în plină pandemie, au fost lăsați fără apă, deoarece solicitările noastre către minister, de a realiza stocul de carbune, nu au fost luate în seamă.