Proiectul energetic uluitor al Japoniei: Insule fotovoltaice plutitoare

solare1-250x156

Japonia are ambitii mari in domeniul energiei regenerabile si a creat un proiect care presupune acumularea energiei soarelui cu ajutorul a 30 de insule fotovoltaice.

Proiectul energetic indraznet a fost conceput astfel deoarece aceasta tara asiatica nu are un teritoriu foarte mare, scrie digitaltrends.com. El apartine companiilor Kyocera si Century Tokyo.

Initial, acestea vor construi doua insule care vor pluti pe rezervoare uriase, energia produsa urmand a fi de 2,9 megawatti. O prima insula va fi amplasata pe lacul Nishishira si va genera 1,7 megawatti de energie. A doua se va afla pe lacul Dongping si va produce 1,2 megawatti.

Proiectul poate fi demarat in septembrie si urmeaza sa fie finalizat in aprilie 2015. Cu ajutorul lui ar primi energie electrica aproape 1.000 de locuinte. Cele doua companii au ca scop producerea a nu mai putin de 60 de megawatti cu ajutorul celor 30 de ansambluri fotovoltaice.

Pe continentul nostru, Danemarca a elaborat planul unui proiect prin care se va acumula energia solara cu ajutorul unor instrumente plutitoare aflate in portul din Copenhaga.

articol preluat de pe http://www.ecomagazin.ro/