Prima conferință anuala a Grupului Bilderberg (29 mai 1954)

Prima conferinta   anuala  a  Grupului Bilderberg - foto - bilderberg.org

foto – bilderberg.org
articol – cersipamantromanesc.wordpress.com

Istoria Clubului Bilderberg începe după cel de-al doilea război mondial. Acesta s-a organizat în 1952 și este numit astfel după hotelul în care a avut loc prima sa întâlnire secretă, în 1954.

Bilderberg, Oosterbeek, THE NETHERLANDS - foto - en.wikipedia.org

Bilderberg, Oosterbeek, THE NETHERLANDS – foto – en.wikipedia.org

Atunci i s-a dat numele Hotelului Bilderberg, aflat în localitatea olandeză Oosterbeek. al cărui proprietar era Prințul Bernhard, tatăl fostei Regine Beatrix a Olandei.

Cel care a organizat Grupul Bilderberg, este prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda si împreună cu Consiliul pentru Relații Externe, a fost creata Comisia Trilaterala.

Prince Bernhard of Lippe-Biesterfeld in 1942 - foto - en.wikipedia.org

Prince Bernhard of Lippe-Biesterfeld in 1942 – foto – en.wikipedia.org

Grupul Bilderberg este o organizație cu agendă globalistă, care include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri și academicieni. Reuniunile au loc anual, începând din 1954. Fondatorii grupului au fost magnații David Rockefeller și familia de bancheri Rothschild.

Din acest grup puternic exclusivist fac parte cam 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, care se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa și America, în aproape 50 de țări.

Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri :

Cercul exterior care este foarte extins; peste 80% din participanții la reuniuni fac parte din cercul exterior și nu cunosc decât o parte din strategiile și scopurile reale ale organizației

Comitetul director, este mult mai restrâns. Acest nivel este alcătuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni și americani. Aceștia cunosc în proporție de 90% obiectivele și strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea și membri în CRE – Consiliul pentru Relații Externe

Comitetul Consultativ Bilderberg, nucleul grupării. Este alcătuit din 12 membri, singurii care cunosc în totalitate strategiile și scopurile reale ale organizației

Din cauza caracterului secret al întâlnirilor și a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Astfel, acest grup a fost suspectat că pe agenda întâlnirii sale din anul 2010 s-ar fi aflat un potențial atac asupra Iranului și viitorul colaps al monedei euro.

După colapsul monedei euro, soluția salvatoare pentru ieșirea din criză ar fi fost impulsionarea apariției unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală.

Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.

Organizația afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită.

articol preluat de pe: cersipamantromanesc.wordpress.com