Papa Francisc, cel mai aprig susţinător al alăptatului în public

646x404 (1)

Oana Bâltoc – adevarul.ro

Papa Francisc şi-a reafirmat susţinerea faţă de mamele care alăptează în public chiar în timpul slujbei susţinute duminică în Capela Sixtină de la Vatican, cu prilejul celebrării Botezului Domnului. Sfântul Părinte le-a îndemnat pe mamele celor 33 de nou-născuţi care au fost creştinaţi cu această ocazie să le dea copiilor să sugă dacă le este foame, să nu-i lase să plângă

Nu este prima dată când Papa Francis se foloseşte de evenimente publice sau de apariţiile în presă pentru a se arăta în favoarea alăptatului în public, încurajând mamele din lumea întreagă să lase ruşinea de-o parte şi să ţină cont de nevoile copiilor înainte de toate.

Dumincă, în timpul slujbei ţinute în Capela Sixtină, care a marcat Botezul Domnului şi în timpul căreia au fost botezaţi 33 de bebeluşi, Papa Francisc s-a adresat mamelor: „Oferiţi-le copiilor laptele vostru chiar şi în acest moment, dacă plâng pentru că le este foame, alăptaţi, nu vă faceţi griji“, le-a îndemnat Sfinţia Sa. În timpul slujbei, Papa i-a îndemnat pe cei prezenţi să se gândească la mamele din întreaga lume care trăiesc în sărăcie, „din păcate, prea multe, care nu pot să le ofere hrană copiiilor“, conform NBC News.

Într-un interviu din 2013, oferit publicaţiei italiene La Stampa, Sfântul Părinte declara că mamele nu ar trebui să se simtă ruşinate când alăptează în public. Papa Francis a relatat o întâmplare cu o mamă pe care a observat-o încercând să-şi liniştească bebeluşul de numai câteva luni, în timpul unui eveniment la care se afla. „Doamnă, cred că îi este foame copilului. Da, probabil că este timpul să mănânce, a spus ea. Vă rog, daţi-i să mănânce, am rugat-o. Era timidă şi nu dorea să alăpteze în public în timp ce Papa trecea pe acolo. Dar vreau să transmit întregii umanităţi un lucru: Daţi-le oamenilor ceva de mâncare!“, a declarat la acel moment Papa în dorinţa de a atrage atenţia şi asupra zonelor lumii în care încă oamenii mor de foame.

Conform unui studiu european, rata alăptarii exclusive în România este de doar 12,6%, printre cele mai mici din Europa.

articol preluat de pe http://adevarul.ro