Nu lăsaţi partidele să îşi ierte datoriile!

Nu lăsaţi partidele să îşi ierte datoriile - foto: petitieonline.com

Nu lăsaţi partidele să îşi ierte datoriile

foto si articol: petitieonline.com

Stimate domnule Președinte Klaus Iohannis,

Câţi oameni şi-au pierdut casele sau maşinile luate în leasing? Câţi oameni au poprire pe salarii? Sunt ei iertaţi de datorii? Nu. Dar cei care fac legile în Parlament se iartă singuri de datorii. Modificare legii finanțării partidelor politice este imorală şi necinstită, fiind votată chiar de partidele parlamentare cu mari datorii vechi în propriul beneficiu. Se pun astfel bazele unei competiţii electorale inegale şi incorecte. Este şi aceasta o formă de fraudare a alegerilor.

Vă cerem să nu promulgați proiectul de lege care modifică Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care nu se mai permite blocarea conturilor partidelor datornice, deşi aceste conturi sunt astăzi blocate de ANAF din cauza datoriilor neplătite de PSD, PNL şi alte partide parlamentare.

Nu este corect să promulgați o lege care avantajează partidele care au împrumutat milioane de euro cheltuite pe propagandă electorală și pe alte acţiuni electorale, pe bani mulți. Acest proiect de lege situează partidele cu reprezentare parlamentară deasupra legii şi discriminează.

Dacă un cetățean sau o firmă nu-și achită datoriile, nici firmele și nici cetățenii nu pot da legi pe care să le promulgați dumneavoastră pentru a-și debloca conturile. Nechibzuința și iresponsabilitatea financiară au consecințele lor, iar acestea trebuie să fie egale pentru oricine în această ţară, fie că e vorba despre un cetățean, despre o firmă sau despre un partid.

Mai mult, legea cu pricina le permite partidelor să-și închirieze sediile pentru alte activități decât cele în virtutea cărora le-au fost facil încredințate (activitățile politice) pentru a-și rotunji veniturile și pentru a obține avantaje nemeritate față de competitorii politici.

În funcție de cum vă veți poziționa față de această lege nedreaptă si discriminatorie, spusele dumneavoastră vor avea credibilitate sau vă veți plasa ca parte a sistemului politic incapabil să reformeze România.

Ciprian Ciucu, candidat independent la Primăria Muncipiului Bucureşti

SEMNATI AICI PETITIA Nu lăsaţi partidele să îşi ierte datoriile!

articol preluat de pe: petitieonline.com