Nepal: Un elicopter al pușcașilor marini americani, dat dispărut în zona cutremurului

Elicopter

articol – AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

Un elicopter al pușcașilor marini americani (U.S. Marine Corps), implicat în operațiunile de salvare după seismul cu magnitudinea de 7,4 produs marți în Nepal, este dat dispărut în apropierea localității nepaleze Charikot, a anunțat Comandamentul Forțelor SUA din Pacific, transmite Reuters.

Maiorul David Eastburn, purtător de cuvânt al Comandamentul Forțelor SUA din Pacific, a precizat că a fost declanșată o anchetă privind informațiile despre dispariția unui elicopter UH-1 Huey. Potrivit unor surse militare americane, citate de Reuters, la bordul elicopterului se aflau șase soldați americani și doi soldați nepalezi.

Charikot este unul dintre satele cele mai afectate de seismul de marți din Nepal. Acest cutremur a făcut cel puțin 57 de morți și 1.129 de răniți, în majoritate în cartierul Dolakha, din nord-vestul capitalei Kathmandu. Potrivit Ministerului de Interne nepalez, 34 de oameni și-au pierdut viața numai în Dolakha, cartier situat în apropiere de Sindhupalchok, zona cea mai afectată de seismul de 7,8 grade din 25 aprilie, care s-a soldat deja cu peste 8.000 de morți și circa 17.800 de răniți.
articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/

Nou cutremur în Nepal. Seismul a avut 7,3 grade pe Richter. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa
(foto si articol preluate de pe stiri.tvr.ro)

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3, s-a produs, marţi, în Nepal, a anunţat Institutul American de Geofizică USGS, determinând numeroase persoane să iasă din clădiri în capitala Kathmandu şi fiind resimţit inclusiv în capitala indiană, relatează Reuters, în pagina electronică.

Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenței Umanitare a confirmat că mai multe clădiri s-au prăbușit. Aeroportul din Kathmandu a fost închis.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade s-a produs, marţi, în Nepal, cu epicentrul la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul din 25 aprilie, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey – USGS), informează Reuters, AFP şi EFE.

În capitala Kathmandu, oamenii s-au grăbit să iasă din clădiri. Mişcarea seismică s-a resimţit şi în capitala Indiei, conform Reuters.  Epicentrul cutremurului, care a lovit în apropiere de tabăra de bază pentru escaladarea Everestului, a fost măsurat la o adâncime superficială de aproximativ 19 km.

 

 

(w400) Nou cutrem

Potrivit BBC News Online, cutremurul de marţi a fost resimţit atât în capitala indiană Delhi, precum şi la Dhaka, capitala Bangladeshului.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit, pe 25 aprilie, Nepalul, provocând decesul a cel puţin 8.046 de persoane şi rănind mai mult de 17.800 de persoane, aminteşte Reuters.

articol preluat de pe http://stiri.tvr.ro/