Memorandum de un milion de euro, semnat între Republica Moldova și România

114-586x319

Republica Moldova și România au semnat Memorandumul de înţelegere privind reabilitarea Muzeului Național de Artă al Moldovei, act prin care statul român se angajează să doneze un milion de euro pentru finisarea lucrărilor de reconstrucție a instituției.

Memorandumul a fost semnat de către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, și directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea.

„Este un moment semnificativ în relațiile dintre Republica Moldova și România. Acest edificiu (muzeul n.r.) este carte de vizită a Chișinăului și a întregii țări, iar donația statului român vine ca un ajutor din partea unor prieteni și oameni care înțeleg semnificația actului de artă și de cultură în viața spirituală a poporului nostru”, a declarat ministra culturii, Monica Babuc, prezentă la eveniment.

Ambasadorul Marius Lazurcă a afirmat, la rândul său, că după promisiunea făcută de Guvernul român, astăzi „s-a trecut la fapte” și că în curând „vor fi demarate alte noi proiecte asemănătoare”.

De menționat că, lucrările de restaurare a clădirii care găzduiesc galeria de artă sunt în plin proces, însă din lipsă de bani, acestea au stagnat în ultimul timp.
articol preluat de pe http://independent.md/