(Maria Olteanu) Obsti, burse, mafia lemnului si “sectorul ONG” din România – simbioza perfectă

lupul in blana de miel
Maria Olteanu - foto preluat de pe facebook.com/maria.olteanu

Maria Olteanu – foto preluat de pe facebook.com/maria.olteanu

articol – Maria Olteanu – activista.ro

Episodul 1

Emisiunea la care am fost prezentă, împreuna cu Hetti Benedek (Grupul de Intervenție Civică, Brasov), în care am dat pe față – după investigații amănunțite în care am fost sprijiniți de numeroși oameni de bună credință, care au sesizat și ei lucrurile DUBIOASE și din ce în ce mai evidente, începe să strnească deja valuri multiple și va continua să stârnească valuri, pe măsură ce vor cădea alte măști.

De ce am mai facut-o, pentru cine nu înțelege încă și crede că  a fost o răfuială personală și o spălare de rufe în public, vă anunț că nu e absolut nimic din asta. Materialele care vor urma, cu sprijinul unei echipe de investigație constituite adhoc de oameni efectiv REVOLTAȚI, vor veni să întregească imaginea CAPCANEI ENORME în care oamenii de bună credință care au ieșit în stradă au fost atrași.

Am atins epicentrul mafiei lemnului, și vor exista vibrații puternice, țineți-vă tari, urmează niște zile de foc! 

Profesiune de credință – manifest de Protestatar. Nu de ONG-ist! 

Mișcarea de aseară, a fost pentru că TREBUIA să cadă cortina în “mișcarea” de mediu. Însă, dincolo de asta, am avut și o motivație personală, care venea din adâncul persoanei mele, profund revoltate de ceea ce am observat în ultimele zile în jurul meu.

Am facut un master în antropologie și dezvoltare comunitară, acum câțiva ani. Una din instituțiile studiate în cadrul masterului, și care mi-a stârnit interesul de cercetare, au fost instituțiile obștilor și composesoratele, ca forme ancestrale de organizare socială cu rezultate excelente, vizibile și în prezent, și a cărei perpetuare este absolut vitală. Pe lânga instituția vecinatății sasesti, si ea foarte interesanta, obștea, respectiv composesoratul sunt cele mai eficiente forme de organizare socială ancestrală la nivel micro, si care păreau să aibă continuitate și în prezent. Era prin 2005. Culmea, fără ca masteranda optimistă și naivă din mine să bănuiască ceva, pe atunci tocmai se înființa MAFIA obștilor și a composesoratelor, o structură complexă, pusă la cale (n.red. există investigații ample pe acest subiect, realizate de-a lungul timpului de jurnaliști care sunt pe urmele acestor persoanje de “basm”, Bogdan Tudoran si a lui Cătălin Tobescu). Iar în mediul îngust al antropologilor se dusese vestea, vag, și cu conotație, bineînțeles pozitivă, cu titlu laudativ, despre continuarea obștilor și composesoratelor în post-comunism, prin organizarea lor în formațiuni moderne, pe structura asociațiilor și fundaiilor. La momentul respectiv, acum exact 10 ani, mi s-a părut foarte interesant ca o instituție ancestrală de organizare socială a carei valabilitate și utilitate a rezistat timpului, ea reușind să se adapteze modernității. Nu aș fi bănuit că, peste 10 ani, mă voi întâlni din nou cu aceasta structura asociativă, în cu totul alt context, deloc academic.

Pentru mine, o miză extrem de importantă a fost aceea de a nu mai lăsa nume acest doua forme de organizare comunitară de o importanță vitală pentru neamul nostru sa nu mai fie folosite de niste impostori, escroci încă în libertate. Și nu, nu este o calomnie. Instituția obsții și a composesoratului trebuia și ea apărată. Din respect pentru adevărații păstrători ai pădurilor țării ăsteia. 

Acesti mafioți au calcat în picioare niște lucruri sfinte mie: nemulțumirea, revolta pură, autentica, a oamenilor și, odată cu ea, niste instituții în care eu și mulți oameni credeam, și de al căror imagine grupul infracționalo-ONG-istic s-a folosit, pentru a poza în apărătorii drepturilor comunităților obștești și composesorale, acaparate în totalitate de ei.

Știu că obștenii care s-au uitat la Realitatea aseară, copiii lor scandalizați (care acum îmi scriu), care se luptă cu ei de ani de zile în instanță, sunt alaturi de noi și au înteles perfect jocurile absolut murdare ale mafiei obștilor, care este, în acelasi timp, si mafia profundă a lemnului și a acaparării de păduri, via www.fordaq.com, bursa INTERNAȚIONALĂ a lemnului (care vinde păduri pe picior de mii și zeci de mii de hectare, al carui Cappo di tutti cappi este personajul de o impostură de dimensiuni gigantești, ce umbla cu pălărie de pădurar, și barba de DAC, vorbindu-le oamenilor de pădurea primită moștenire de la Burebista.

Da, Cătălin Tobescu, vicepreședinte Nostra Silva, (un nume de un cinism suprem, întrucât el a fost creat fix pentru a aduce pădurile composesoratelor), este în toți și în toate, el încearcă să controleze, practic, tot lanțul ce ține de afacerea cu păduri în Romania. Mult mai mult decât ar putea controla vreodată Schweighoferul, care, oricât ar fi el de agresiv, rămâne doar implicat pe partea de procesare, deci deține doar un segment de piață, pe când Cosa Nostra Silva este omniprezent. Sau cel puțin vroia, prin faimosul punct 8 așa-ziselor revendicări ale societății civile. Bineînțeles că în acest demers, Nostra Silva a avut parte de sprijinul și oblăduirea Bisericii, avocatul Bogdan Tudoran ascunzându-se, smerit, după fusta soției sale, fiică de preot. Vom reveni cu articole edificatoare în acest sens.

Ei bine, Nostra Silva si Fordaq.com, care are controlează și bursa de mobilă fordoqfurniture.com, care vinde mobila international! adica Bogdan Tudoran si Catalin Tobescu, sunt mult mai mari si mai periculosi pentru padurile Romaniei decat ar putea fi, vreodata, Holzinustrie Schweighofer .

Noi, cei care am realizat ceea ce s-a întâmplat – și avem dovezi – am ajuns să înțelegem, din păcate, mult prea târziu, că este o răfuială între mafia și corporația autohtonă și mafia austriacă (enormă și ea, dar asta se știa deja, însă cu mecanisme puțin mai greenwashed, mai spălate cu verde, mai…vestică în practici) și ca acest ptotest a fost folosit, orchestrat cu minuțiozitate (vom face o reconstituire a modului cum s-au desfașurat lucrurile, ca să intelegeți rolul fiecărui actor în aceasta poveste HALUCINANTĂ.

Bineînțeles, cu riscurile sale pe termen scurt – oamenii să nu mai știe în cine să aibă încredere și în cine nu – aduce o șansă enormă de relansare a luptei civice.
Stop și de la capat!

Această mișcare de (auto)deconspirare aduce cu sine reevaluarea unor actori importanți în lupta antifracturare, bineînțeles. Pentru că cele două mișcari au fost infiltrate dupa rețete cvasisimilare, deși cu mize oarecum diferite și structură discursivă, evident, diferită.

Da, mergem la originile Răului, pentru ca altfel nu se poate continua! Din compromis în compromis, am ajuns aici. Am zis de prea multe ori să îi lăsăm și pe infiltrații din mișcare să trăiască și ei, că ne vom face oricum, treaba, și ADEVĂRUL va ieși la iveală. Însă a venit momentul în care furia oamenilor a fost atât de evident deturnată pentru niște interese evident strict pecuniare, ale găștii din jurul Cosa Nostra Silva, care a avut tupeul nerușinat, în emisiunea de pe 10 mai, de la Realitatea, să spună că “acest protest a pornit de la organizațiile profesionale din domeniul forestier.  A pornit  de frustrarea proprietarilor de păduri, de la frustrarea corpului silvic, de la frustrarea sectorului de exploatare, de la industria  mobilei, de la o uriașă luptă din ultimii 4 ani, care s-a vazut în dezbateri, în preluari pe televiziuni, în investigații  și care până la urmă a reusit să contamineze  mișcarea civică Uniți Salvăm și avem astăzi împreună într-un singur protest organizațiile profesionale, organizatiile de mediu  care sunt implicate in politicile pe acest domeniu  si avem o solidaritate cu o miscare civica  cum este Uniti Salvam. Este o reinviere a spiritului societatii civile pentru o problema de interes  general care este problematica pădurilor.” Deci cea mai pură formulă de manipulare, adică hoțul strigă hoțul.

Dragi protestatari, ca să știți și dumneavoastră ce v-a scos în stradă, nu frustrarea surdă împotriva tăierilor de păduri, ci tocmai lupta Forestierilor, a proprietarilor de păduri, a celor care produc mobilă, adică a celor care, într-un fel sau altul, sunt ESENȚA problemei (simbioza lor mafiotă). 

Am ajuns la această concluzie dupa 3 ani jumătate activi în mișcarea civică, cu șansa de a avea acces la cercurile puterii activistice, și a pune cap la cap toata această analiză, care se va desfășura pe mai multe capitole, vizând metode, actori, strategii.

Nu corporația, nu www.fordaq.com face legislația și cu atat mai puțin legile în STRADA!
Strada e a noastră, a celor cărora NE PASĂ cu adevarat.

‪#‎joscortina‬

 

Semnat,

Maria Olteanu, activist independent, cu conștiință și cu demnitate, întru totul conștientă de ceea ce s-a declanșat prin intervenția mea. O să vedeți rezultate în presă.

 

Post Scriptum, de la un om care urmărește de departe mișcările de culise și a simțit, avant la lettre, toată impostura. Peter Lengyel, multă intuiție, de la distanță, despre mizeria “ONG-urilor ecologiste”.

articol preluat de pe http://activista.ro/