Lupte de stradă în Irlanda pentru instalarea de apometre

lupte-de-strada-in-irlanda-pentru-instalarea-de-apometre-video-133206-1

De la 1 octombrie 2014 s-a stablit prin lege că apa va trebui să fie plătită în Irlanda. În acest sens, firma GMC Sierra a câștigat licitația pentru amplasarea de apometre în întreaga țară. Numai că irlandezii s-au constituit ad-hoc în grupuri de luptă împotriva guvernanților și a firmei de contorizare. Astfel, de circa o lună de zile au loc masive proteste de stradă în marile orașe irlandeze Cork, Limerick, Gallaway, împotriva celor care amplasează apometre. În unele cazuri, muncitorii au fost grav molestați de protestatarii furioși.

Cel mai recent scandal s-a produs în cursul zilei de azi când protestatarii, în primă fază pașnici, i-au luat cu asalt pe lucrătorii firmei GMC dar și pe polițiștii prezenți în zona North Dublin, D5. Luptele de stradă s-au soldat cu mai multe victime, dintre care una ranită grav, dar și cu arestarea a 14 persoane. Persoanele arestate au fost conduse la Coolock Garda Station, li s-au verificat datele de identificare și ulterior, la presiunile demonstranților liberi, au fost eliberați. Poliția a confirmat, de asemenea, faptul că o altă femeie a fost rănită în timpul protestului.

În urmă cu două săptămâni un depozit care adăpostea câteva mii de apometre, dintr-un cartier din Sligo, a ars până în temelii. Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat.

De la Dublin,
Marian Gârleanu
articol preluat de pe http://www.ziuanews.ro/