Judo: Trei clasări pe podium pentru românce la concursul European Open de la Oberwart

imageResize

AGERPRES (editor: Mihai Țenea) , Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

Sportivele române Monica Ungureanu, Andreea Chițu și Corina Căprioriu au ocupat locuri pe podium, sâmbătă, la concursul de judo European Open de la Oberwart (Austria).

Monica Ungureanu a ocupat locul al doilea la categoria 48 kg, după ce a pierdut finala cu turcoaica Ebru Șahin. Ungureanu a trecut în sferturi de chinezoaica Shishi Xie, iar în semifinale a dispus de altă reprezentantă a Turciei, Dilara Lokmanhekim. Violeta Dumitru a fost învinsă în primul tur de Xie.

Andreea Chițu s-a clasat a treia la categoria 52 kg, după ce a învins-o în meciul decisiv pe finlandeza Jaana Sundberg. Chițu, vicecampioană mondială, a învins-o în primul tur pe franțuzoaica Laura Holtzinger, în sferturi a trecut de turcoaica Ayse Arca, dar a cedat în semifinala cu Ma Yingnam (China). Roxana Ioancă a fost eliminată din runda inaugurală, de poloneza Zuzanna Pawlikowska.

Corina Căprioriu a ocupat și ea treapta a treia a podiumului la categoria 57 kg, grație victoriei reușite în meciul decisiv cu chinezoaica Yang Liu. Anterior, vicecampioana olimpică de la Londra a învins-o pe Ying Zhou (China), în primul tur, a pierdut în sferturi la italianca Martina Lo Giudice, iar în recalificări a trecut de japoneza Tsukasa Yoshida, înainte de a o întâlni pe Liu. Loredana Ohâi a fost întrecută î runda inaugurală de Tecla Cadilla Acevedo (Spania).

La concurs participă 129 de sportive din 27 de țări.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/