Internauţii (din republica Moldova) iniţiază un nou protest: “Vrem procuror general ales de popor”

media_142479344894653000

foto si articol – realitatea.md

24 Februarie 2015

După protestul din acest weekend, desfăşurat în scuarul Catedralei din capitală, împotriva devalorizării leului, internauţii iniţiază o altă manifestaţie.

De această dată, protestul are legătură cu numirea în funcţie a procurorului general, tema acţiunii fiind: “Vrem procuror general ales de popor“.

“Nu v-aţi săturat să vă fure cei pe care i-aţi ales? Noi da! Dar până nu va fi cineva care să-i pedepsească pe cei care ne fură, ei vor continua. Deci dacă ieșim la protest, v-ati prins ce trebuie să cerem? Da, și drumurile, și spitalele, și salariile, și educația, și poliția, și toate celelalte de care suntem nemulțumiți, trebuie îmbunătățite și reformate. DA, procuror general dinafară. Procuror General din UE. Și nu e nevoie de portavoce. Nu e nevoie sa stăm ore întregi, pe frig, afară. Nu ne trebuie decât câteva persoane care vor ieși cu pancarte pe care scrie același mesaj: “Vrem procuror general din UE”. Și stam doar 15 minute. Pur și simplu stăm toți cu același mesaj in mână. Atât. Dar nu ne vom opri aici. Vom face asta în fiecare seară, până vom fi auziți. Da, până vom avea un Procuror General din UE. Este singura noastră șansă de a ne face dreptate. Este singura noastră șansă pentru un viitor la care visăm cu toții de mai bine de 20 de ani“, se menţionează pe pagina evenimentului.

Data exactă a evenimentului urmeazăa fi stabilită ulterior, în dependenţă de numărul persoanelor care vor dori să participe la protest.

Realitatea.md menţionează că, potrivit Constituţiei, procurorul general este ales de către Parlament, la propunerea speakerului, pe un termen de 5 ani.

articol preluat de pe http://www.realitatea.md/