Comisia de Cod electoral: Un partid poate fi înfiinţat cu trei membri, alegerile parlamentare, pe liste, ca în 2004

Votare

de Liviu Dadacus – Mediafax

Comisia de Cod electoral a votat, marţi, cu zece voturi “pentru”, patru voturi “împotrivă” şi o abţinere, ca un partid să poate fi înfiinţat doar de trei membri.

Membrii Comisiei de Cod electoral au eliminat, marţi, criteriul teritorial existent în acest moment în Legea partidelor politice, ulterior adoptând şi posibilitatea ca un partid să poată fi înfiinţat doar de trei membri.

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, a precizat că mandatul primit de la PSD este de a acorda această posibilitate, ca un partid să poată fi înfiinţat din doar trei membri.

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Mihai Voicu, a precizat că PNL agreează această posibilitate.

Liberalii membri ai comisiei au votat acest principiu, deşi în cadrul dezbaterilor generale s-au pronunţat împotrivă.

Comisia de Cod electoral a votat, marţi, cu unanimitate de voturi, revenirea la votul pe liste în ceea ce priveşte alegerile parlamentare.

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, a precizat că are mandat de la PSD pentru a susţine votul pe listă.

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Mihai Voicu, a precizat că PNl susţine revenirea la legea valabilă până în 2004, inclusiv, la care să se aduge corecturile tehnice necesare.

Voicu a precizat că PNL susţine amendamentul de a păstra circumscripţia electorală a românilor din străinătate, cu patru deputaţi şi doi senatori, care a fost agreat de ceilalţi membri ai comisiei.

articol preluat de pe www.mediafax.ro