În memoria copiilor din Pakistan

13572_5657_5566_everychildinschool_1_460x230L_1_460x230_1_460x230

Dragi prieteni,

Un grup de bărbați a intrat într-o școală din Pakistan și a masacrat peste 100 de copii. Acești extremiști talibani văd educația ca pe o amenințare și cel mai bun mod de a răspunde la crima lor atroce este să ripostăm cu un apel global pentru școlarizarea tuturor copiilor.

SEMNEAZĂ PETIȚIA

Un grup de bărbați a intrat într-o școală din Pakistan și a masacrat peste 100 de copii. 100 DE COPII! Ce fel de om face așa ceva? 

Cineva care vede în școli principalul agent care împiedică recrutarea tinerilor pentru o viață dedicată violenței. Educația nu este doar cel mai bun antidot împotriva sărăciei, este și una dintre cele mai bune tactici anti-terorism – îi ajută pe copii să iasă din zona deznădejdii și să intre în cea a șansei. Hai să răspundem la această tragedie cu un apel global pentru ca toți copiii să ajungă la școală. 

Guvernele noastre au promis că vor școlariza toți copiii din lume până la sfârșitul lui 2015. Hai să transformăm această promisiune în realitate pentru Pakistan și pentru alte țări: susțineți acum campania care aduce un omagiu copiilor din Peshawar. Apelul nostru va fi transmis de Gordon Brown, emisarul ONU pentru educație, prim-ministrului Pakistanului și liderilor care joacă un rol cheie în luarea acestei decizii. Semnați petiția chiar acum: 

https://secure.avaaz.org/ro/honour_peshawar_children/?byiSKcb&v=50420 

Atunci când Malala, în vârstă de 15 ani, a fost împușcată de talibani, aproape un milion dintre noi au facut un apel către guvernul pakistanez, pentri a îi îndeplini visul de a garanta educație pentru toți copiii. Gordon Brown a înmânat personal petiția președintelui Pakistanului, care a semnat-o la rândul său și a anunțat un program de burse pentru 3 milioane de copii. 

Dar, în acest moment, există încă 5,5 milioane de copii care nu merg la școală în Pakistan și peste 58 de milioane în lume. Din 2010, inițiativa de a aduce copiii în școli a stagnat, mai ales în zone de conflict ca Peshawar. Dar, dacă ajutoarele curente s-ar îndrepta către școlile primare, am avea nevoie doar de puțin peste 6 miliarde de dolari ca să finanțăm educația tuturor copiilor, pentru prima oară în istorie! 

Acesta a fost un atac direct asupra copiilor forțelor de ordine pakistaneze. Oprirea talibanilor, redobândirea încrederii părinților în siguranța școlilor și întărirea poziției guvernului vor cere efort. Dar, dacă nu facem nimic, extremiștii câștigă și fiecare copil pierde. Un apel global de proporții ne poate ajuta să ne asigurăm că cei mici stau în spatele pupitrelor și nu în spatele armelor. Dați click mai jos și semnați acum petiția:

https://secure.avaaz.org/ro/honour_peshawar_children/?byiSKcb&v=50420 

Din Siria până-n Sudan, comunitatea noastră și-a unit forțele în numeroase rânduri pentru a proteja copii inocenți și a evita ca aceștia să devină victimele violenței. Acum, haideți să ne unim din nou pentru a cere educație pentru toți – cea mai bună soluție pe termen lung pentru oprirea extremismului violent. E șansa noastră de a oferi copiilor lumii un viitor mai bun. 

Cu speranță,

Alice, Emma, Sam, Pascal, Laila, Ricken și întreaga echipă Avaaz 

MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ) 

Pakistan Taliban: Peshawar school attack leaves 141 dead (BBC)
http://www.bbc.com/news/world-asia-30491435

5.5 million children out of school in Pakistan: UNESCO report (Tribune)
http://tribune.com.pk/story/666285/5-5-million-children-out-of-school-in-pakistan-unesco-report/

Education budget decreased despite promises (Dawn.com)
http://www.dawn.com/news/1110706 

Govt announces 700bn defence budget (Tribune)
http://tribune.com.pk/story/716913/budget-2014-defence-budget-increasing-at-diminishing-rate/

Pakistan marks ‘Malala Day’ with school aid (AlJazeera) 
http://www.aljazeera.com/news/asia/2012/11/20121110535489628.html 

UN initiative tackles inequality of educational opportunity around the world 
http://www.pbs.org/newshour/bb/un-initiative-tackles-inequality-of-educational-opportunity/