Falun Dafa celebrată pe mapamond la cea de-a 23-a aniversare

2015_05_08_falungong_rsz_crp

foto – epochtimes-romania.com
articol – Flori Mladin – epochtimes-romania.com

Milioane de oameni din lumea întreagă vor sărbători miercuri, 23 de ani de când mişcarea spirituală Falun Dafa (cunoscută şi sub numele Falun Gong) a fost prezentată publicului larg, pe 13 mai 1992 de către fondatorul ei, dl Li Hongzhi.

Transmisă de la maestru la discipol din timpuri imemoriale, în secret, după 1992 Falun Dafa a trecut de graniţele Chinei, aducând sănătate, bucurie, pace precum şi valori fundamentale – adevăr, compasiune şi toleranţă – pentru milioane de oameni de pretutindeni.

În ultimii ani, Ziua Falun Dafa a fost sărbătorită în întreaga lume. Falun Dafa a fost recunoscută la nivel international şi a primit mii de premii şi proclamaţii, pentru beneficiile aduse practicanţilor şi societăţii în general.

Multe oraşe din lume au declarat, an după an, ziua de 13 mai Ziua Internaţională Falun Dafa. Din SUA, Canada, Germania, România şi până în Japonia şi Australia, Falun Dafa va fi sărbătorită pe parcursul săptămânii viitoare în peste 114 ţări din fiecare colţ al lumii.

Anul acesta România va sărbători Ziua Internaţională Falun Dafa duminică, 10 mai. Astfel, la Bucureşti, practicanţii Falun Gong şi suporterii lor vor organiza evenimentul între orele 14:30 – 19:30 la intrarea Arcul de Triumf din Parcul Herăstrău. Trecătorii vor putea admira serenitatea străvechii practici Falun Dafa în exerciţiile prezentate publicului şi se vor putea delecta cu dulciuri şi origami.

În ciuda persecuţiei organizate de statul chinez împotriva Falun Dafa, lansată pe 20 iulie 1999 de către fostul preşedinte chinez Jiang Zemin, popularitatea Falun Dafa s-a amplificat în întreaga lume. Practicanţii Falun Dafa – din China dar şi din afara ei – au răspuns campaniei de genocid prin eforturi paşnice de informare a publicului cu privire la crimele comise de autorităţi şi de corectare a afirmaţiilor false făcute de propaganda regimului comunist, oferind un exemplu remarcabil de toleranţă în faţa nedreptăţii.

Pentru a cere oprirea campaniei de torturi şi crime prin care regimul chinez a înţeles să trateze o mişcare spirituală paşnică, practicanţii din Bucureşti vor organiza un protest în faţa Ambasadei Chinei, miercuri, 13 mai, între orele 18:00 – 19:30.

Organizatorii activităţilor desfăşurate pe 10 mai şi 13 mai în Bucureşti speră ca în aceste zile, membri ai Parlamentului, mass-media şi societatea civilă li se vor alătura pentru a cere oprirea crimelor guvernului chinez împotriva practicanţilor Falun Gong.

Pentru mai multe amănunte vă rugăm să accesaţi linkul:

Date de contact:

Kuki Szabolcs, Preşedintele Asociaţiei Falun Dafa, 40746 088 218,kuki.szabolcs@gmail.com

articol preluat de pe http://www.epochtimes-romania.com