Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Flash-mob: Marșul pentru climă București

noiembrie 29, 2015 @ 14:00

foto si articol: facebook.com

Dragi prieteni și prietene, 

60.000 de oameni minunați tocmai au dat startul Marșului global pentru climă în Melbourne! Vom bate toate recordurile! Iar coordonatorul negocierilor din partea ONU tocmai a confirmat că o înregistrare cu imagini de la marșurile noastre va fi proiectată pe un ecran uriaș din sala conferinței în timp ce șefii de stat își vor face intrarea luni! 

clima

This just in from wonderful Hobart, 4,000 Tasmanians doing us proud demanding our leaders get it done in Paris! #peoplesclimate #climatemarch

Posted by People’s Climate March Australia on 28 Noiembrie 2015

We grow and grow as more and more people join the people’s climate movement! Today in more events around the country…

Posted by People’s Climate March New Zealand on 28 Noiembrie 2015

Peoples Climate March Auckland 2015

"We are the hope of the future here today, we are what will give the politicians the political courage to do what they have to do – lets not wait for them to do it, lets make them do it" Steve Abel.Add your voice: http://bit.ly/nz-challenge

Posted by People's Climate March New Zealand on 28 Noiembrie 2015

Alăturați-vă marșului de astăzi din București. Avem nevoie de o mobilizare masivă, la nivel mondial, pentru ca această zi să rămână în istorie:

Când: 29.11.2015, 13:00:00
Unde: Piața Universității, București

Aflați mai multe pe pagina evenimentului: https://secure.avaaz.org/ro/event/globalclimatemarch/ENERGIE_CURATA_100_PE_TERRA

Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai puternic va fi ecoul apelului nostru luni – cea mai importantă zi pentru lupta împotriva schimbărilor climatice din ultimele decenii.

Ne vedem la marș… pentru energie curată 100%, pentru întreaga noastră planetă și pentru tot ce iubim!

Danny, David, Alice, Rewan, Marigona, Nataliya și întreaga echipă Avaaz

P.S. Folosiți acest link pentru a ne trimite fotografii și înregistrări video imediat după marș: https://secure.avaaz.org/ro/event/globalclimatemarch/ENERGIE_CURATA_100_PE_TERRA/report

Pe 29 noiembrie (duminică), ora 14:00, în Piața Universități din Bucureşti va avea loc un flashmob, în semn de solidaritate cu “Marșul oamenilor pentru stoparea schimbărilor climatice” care va avea loc la nivel global. 

#PeoplesClimate #ClimateMarch 

***

☼ Context local:

Cetățenii din România sunt implicaţi şi informați, societatea civilă este din ce în ce mai puternică şi mai vizibilă.

AVAAZ a iniţiat campania la nivel global, iar un grup de cetăţeni, grupuri informale şi organizaţii non-guvernamentale din Bucureşti pun şi România pe harta lumii, în semn de solidaritate şi implicare civică. .

Locuitorii Bucureştiului iau atitudine pentru a schimba cursul istoriei. Vrem o economie care să lucreze pentru oameni şi planetă, vrem o lume sigură, ferită de dezastrele produse de schimbările climatice, o lume cu apă, aer și pământ curat, cu servicii bune și comunități sănătoase. O lume 100% curată!

***

☼ Context global:

Duminică, 29 noiembrie, în ajunul Conferinței ONU pe climă, membrii Avaaz, organizaţii non-guvernamentale, dar şi simpli cetăţeni din toată lumea vor lua parte la „Marşul global pentru acțiune climatică”. Liderii lumii cred că multora dintre noi nu le pasă de schimbările climatice, aşa că nu dau importanţa cuvenită acestui subiect.

În perioada 30 noiembrie-11 decembrie 2015, Franța va găzdui cea de-a 21-a conferinţă internaţională pe climă (COP 21), care se va desfăşura la Bourget, în apropiere de Paris.
Comunitatea internaţională s-a angajat ca, la finalul anului 2015, în cadrul negocierilor care se derulează de 20 de ani, să ajungă la un acord ambiţios în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi, astfel, să limiteze încălzirea medie globală la grade Celsius.

Pe 29 noiembrie, avem, din nou, şansa de a le dovedi că se înşeală, prin participarea la cel mai mare marş pentru acţiune climatică din istorie.

***

Eveniment în curs de actualizare.

articol preluat de pe: facebook.com

Detalii

Data:
noiembrie 29, 2015
Timp:
14:00
Event Categories:
, ,
Etichete Eveniment:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1524767724514666/1525588031099302/

Locaţie

Piața Universității
Ascunde harta Piața Universității, Bucuresti, România
Website:
https://www.facebook.com/events/1459134661015475/

Organizator

AVAAZ Bucharest Climate March
Website:
https://www.facebook.com/events/1546181392271285/

Lasa un comentariu