EVENIMENT Apple: Ceasul inteligent Apple Watch a fost prezentat publicului. Care este preţul noului dispozitiv

apple-watch

de Anca Dumitrescu – Mediafax, Paula Rusanu – Mediafax

Apple a prezentat luni Apple Watch, primul produs nou al companiei din ultimii cinci ani, un dispozitiv destinat sa facă informaţiile disponibile la încheietura mâinii şi care deschide larg calea dezvoltării pieţei tehnologiei produselor purtabile, relatează Bloomberg.

Ceasul are o faţă care poate fi personalizată şi o baterie cu o durată de functionare de 18 ore, în condiţii normale de utilizare, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, la evenimentul de prezentare organizat la San Francisco.

“Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodată, un mijloc revoluţionar de conectare cu ceilalţi. Este incredibil de precis, are o faţă traditionala şi una digitală, plina de detalii. Sau o faţă simplă, elegantă, fără nicio cifră. Una care exprimă timpul intr-un fel nemaintâlnit sau una pur si simplu amuzantă”, a spus Cook, aratandu-l pe Mickey Mouse.

Ceasul va putea fi precomandat din 10 aprilie şi va ajunge la cumpărătorii din 9 ţări pe 24 aprilie.

Dispozitivul va avea două dimensiuni, cu un model Sport cu preturi de 349 de dolari şi 399 de dolari, în timp ce versiunea mijloc de gama va avea un pret care porneste de la 549 de dolari. Pretul versiunii high-end a Apple Watch porneşte de la 10.000 de dolari.

Prin dispozitivul smartwatch Cook aduce Apple intr-o noua categorie de produse, prin care vrea sa atraga mai mult utilizatorii in universul digital al companiei.

 

apple-watch

Ca dispozitiv de monitorizare a sanatatii si a performantelor de fitness, ceasul deschide noi posibilitati in industria sanatatii si creste totodata numarul de aparate care functioneaza cu Apple Pay, noul sistem de plati mobile al companiei.

Pentru a putea functiona pe deplin, Apple Watch, care este prev-zut cu un ecran tactil color, trebuie sa fie conectat cu un iPhone. Ceasul afişează mesaje text si e-mailuri şi oferă functii numite “digital touch”, care permit comunicarea intre ceasuri de acest fel. De asemenea, Apple Watch poate monitoriza informatii legate de sanatate s fitness si sa trimita mesaje de reamintire.

Apple Watch, prezentat pentru prima oara in septembrie anul trecut, este primul dispozitiv nou lansat de companie de cand Cook a devenit director general al Apple, in 2011. Noul produs, alaturi de iPhone-urile cu ecrane mai mari, au contribuit la optimismul investitorilor legat de dezvoltarea Apple, iar actiunile companiei au atins un nivel record in ultimele
saptamani.

Potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg, vanzarile de aparate Apple Watch ar putea ajunge in actualul an fiscal la aproape 14 milioane de unitati.

Piata globala a smartwatch-urilor ar putea creste la 28,1 milioane de unitati in 2015, de la 4,6 milioane unitati, Apple urmand sa captureze 55% din piata, anticipeaza Strategy Analytics.

In prima parte a evenimentului de la San Francisco, Apple a prezentat si cel mai subtire MacBook produs vreodata, de numai 13,1 milimetri. Notebook-ul functioneaza cu cip Intel, are un ecran de tip retina de 12 inci si este disponibil in culorile argintiu, gri si auriu.Noul model de notebook va fi disponibil pe piata din 10 aprilie, cu preturi pornind de la 1.299 de dolari.

apple-mac

Cook a mai anuntat un parteneriat exclusiv al Apple TV cu canalul HBO al Time Warner, precum si faptul ca aplicatia de plati mobile Apple Pay este in prezent sustinuta de 2.500 de banci.

cititi mai mult pe http://www.mediafax.ro/economic/eveniment-apple-ceasul-inteligent-apple-watch-a-fost-prezentat-publicului-care-este-pretul-noului-dispozitiv-foto-13953884