Degringolada totala! Se anunță noi formațiuni politice/ surse

partid1

 Denisa Miron – Stiripesurse.ro

Anul 2015 nu va fi deloc unul liniștit. Potrivit informațiilor noaste se pregătește lansarea a nu mai puțin de 4 noi formațiuni politice. Ele se vor naște în parlament și vor complica și mai rău calculele pentru o majoritate parlamentară.

Cele mai afectate vor fi partidele care compun în mod oficial actuala majoritate la guvernare: PSD, PC, UNPR și oamenii lui Tăriceanu (inexistentul PLR).

Iată noile formațiuni care se vor naște potrivit informațiilor existente deja:

1.O fractură serioasă în PSD în jurul lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie. După ce STIRIPESURSE.RO  a anunțat dizidența au apărut imediat și confirmările oficiale. E vorba de 50-60 de parlamentari cu care s-a negociat sau se negociază pentru formarea unei formațiuni de stânga care să concureze direct actualul PSD și al cărui obiectiv imediat este dărâmarea Guvernului Ponta.

Cel mai afectat va fi PSD, dar și PC și UNPR de unde sunt dați ca și plecați în jur de 10-15 parlamentari.

2.Un alt partid va fi cel anunțat deja de deputatul Sebastian Ghiță. El a părăsit oficial PSD după o dispută cu președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pe care îl acuza de faptul că prin susținerile sale a afectat în timp credibilitatea partidului.

Partidul său va fi potrivit informațiilor noastre unul de centru-stânga și se va adresa în special tinerilor. Aceleași surse susțin că ar fi “un fel de bidon pentru premierul Victor Ponta”, adică un partid care să recupereze psd-iști care nu se mai regăsesc în PSD, dar care îl susțin pe premier.

3.Un partid nou se va naște și pe ruinele fostului PP-DD. El a fost anunțat deja de fostul lider al deputaților PP-DD, deputatul Daniel Fenechiu și care vorbește de un grup consistent de parlamentari care l-ar urma în noua construcție care se vrea de centru și ar milita pentru dărâmarea actualului Guvern.

4.Potrivit ultimelor informații intrate în posesia STIRIPESURSE.RO un nou partid ar urma să apară și pe zona de dreapta și va avea rezonanțe liberale, dar în mod paradoxal ar sprijini Guvernul Ponta.

5.Un alt partid ar urma să îl formeze și europarlamentarul Monica Macovei, beneficiara unui scor consistent și interesant la alegerile prezidențiale. Dacă imediat după alegeri era o efervescență în zona ei de acțiune, în ultimul timp nu sunt vești că s-ar mai mișca ceva. Se dorește a fi un partid de dreapta.

6.O încercare cu iz comic a avut loc și în on-line unde jurnalistul Robert Turcescu a încercat un Partid ai Feibuciștilor. Inițiativa a eșuat.

7.Un nou partid ar putea apărea și pe ruinele PMP, acolo unde fostul președinte Traian Băsescu refuză încă se se ducă. Este posibilă abandonarea Proiectului PMP și înființarea altuia nou. Deocamdată fostul președinte nu a dat un semnal clar.

****

Se zbat să se afirme:

-Partidul România Unită al deputatului Bogdan Diaconu. E un partid naționalist care nu a reușit să atragă încă mulți parlamentari, dar se organizează în teritoriu și e vocal în mass-media.

-Partidul lui Tăriceanu. Deși au făcut un nou congres pe furiș pentru a schimba numele Partidului Național al Mediului în Partidul Liberal Reformator incertitutidinea trenează și foarte mulți parlamentari bat deja la ușa noului PNL.

articol preluat de pe http://www.stiripesurse.ro/