Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului în 2015

Cluj-Capitala-Europeana-Tineretului

Conform Mediafax, Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015, datorită documentaţiei care susţine investirea în tineret pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Cluj-Napoca a prezentat SHARE, un program puternic, clar, solid, diversificat şi interesant, se arată pe site-ul youthforum.org.

“SHARE promovează împărţirea spaţiului, a culturii, a puterii, a muncii, a bucuriei, a viziunii şi a valorilor europene comune, prin intermediul subiectelor ca avocatură, mobilitate, dialog structurat şi informaţii pentru tineri. Cu ajutorul unei focalizări pe dimensiunea europeană şi cooperarea cu universităţile, societatea civilă şi partenerii locali, Cluj-Napoca se pregăteşte să ofere consultanţă permanentă în procesele legate de problemele tinerilor”, se arată în comunicatul youthforum.org.

Farkas Andras, reprezentantul unui ONG care a câştigat proiecte cu finanţare europeană privind dezvoltarea locală şi regională, a declarat la acea vreme că titlul va fi “un bun instrument pentru promovarea imaginii municipiului Cluj-Napoca”.

Titlul de Capitală Europeană de Tineret a fost acordat prima dată în anul 2009 oraşului Rotterdam, urmând apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor şi Salonic în 2014.
Sursa Mediafax.

articol preluat de pe http://www.arhiforum.ro/