Celebrele cabine telefonice roşii din Londra devin staţii de încărcare solară gratuită

stire-8-oct-londra-1

Cabinele telefonice roşii din Londra au fost întotdeauna simbolice pentru capitala Marii Britanii şi încă sunt considerate un simbol naţional. Dar cum telefoanele mobile au scos din funcţiune telefoanele fixe din aceste cabine, ele au rămas nefolosite ani la rând.Până când li s-a găsit o nouă destinație, în acord cu timpurile.

Firma Solarbox London plănuieşte să transforme toate cabinele telefonice în staţii de încărcare cu energie solară, a căror folosire să fie gratuită. Cabinele telefonice nu vor mai fi roşii, ci verzi şi vor oferi energie trecătorilor care vor avea nevoie să îşi încarce dispozitivele moderne. Fondatorii SolarBox, Kirsty Kenny şi Harold Craston, au câştigat, pentru ideea lor, locul al doilea în cadrul competiţiei londoneze Antreprenorul Anului, dedicată proiectelor cu amprentă scăzută de carbon.

stire-8-oct-londra-2

Primele şase cabine astfel transformate au fost inaugurate săptămâna trecută la Londra: ele se află pe Tottenham Court Road şi oferă energie solară gratuită localnicilor, navetiştilor şi turiştilor, deopotrivă. Fiecare cabină este echipată cu câte un panou solar lung de 86 de centimetri, cu o putere de 150 de waţi, care se află pe acoperiş şi dă suficientă energie cât să încarce 100 de telefoane mobile pe zi. Testele au arătat că, în funcţie de modelul de telefon, o încărcare de până la 20% a bateriei poate dura aproximativ 10 minute.

stire-8-oct-londra-3

Până la sfârşitul acestui an, echipa Solarbox speră să aibă 12 cabine telefonice transformate în staţii de încărcare cu energie solară. Ca sistemul să fie gratuit pentru cei care se folosesc de el, finanţarea va veni din reclame care vor fi integrate sistemului şi vor apărea pe telefonul mobil al utilizatorului care foloseşte staţia, în timp ce telefonul se încarcă. Staţiile de încărcare vor fi deschise zilnic, pe tot timpul anului, între orele 5:30 am şi 11:30 pm.

Mai multe detalii: Solarbox London

Sursa şi foto: Engadget

articol preluat de pe http://totb.ro/