(Andrei Popescu) Mii de oameni au protestat împotriva summitului G7 în Germania

Germania, 4 iunie 2015 în Munchen împotriva summitul G7 - foto - epochtimes-romania.com

Manifestanţii flutură steaguri şi afişează bannere în timpul unei demonstraţii desfăşurate în 4 iunie 2015 în Munchen împotriva summitul G7
foto – epochtimes-romania.com
articol – Andrei Popescu – epochtimes-romania.com

Mii de oameni au ieşit joi pe străzile oraşului german München pentru a protesta împotriva viitorului summit al ţărilor puternic industrializate din Grupul celor Şapte (G7).

Poliţia a declarat că aproximativ 23.000 de oameni au participat la protestul de joi din capitala landului Bavaria, care a fost organizat de susţinătorii mediului înconjurător şi opozanţii globalizării.

Pe unul dintre bannere era scris mesajul “Opriţi TTIP (Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii), salvaţi climatul şi luptaţi împotriva sărăciei”.

Conform unui sondaj recent, aproximativ 42% dintre germani consideră că TTIP, un acord controversat pentru comerţ liber şi care este negociat în prezent între Europa şi SUA, va avea un impact negativ asupra ţării lor.

Participanţii la protestul de joi au criticat ţările industrializate pentru eşecul lor de a lua măsuri în privinţa unor probleme globale presante precum acordurile pentru comerţ liber, sărăcie, schimbarea climatului şi salvarea imigranţilor.

Grupul “Stop G7 Elmau 2015” a scris pe website-ul său că “cele mai bogate şi mai puternice ţări ale lumii îşi asumă rolul de a decide viitorul întregii lumi, fără să aibă vreo legitimitate pentru a face acest lucru.”

“Agenda celor din G7 se referă la politici economice neo-liberale, la război şi militarizare, la exploatare, sărăcie şi foamete, la distrugerea mediului înconjurător şi respingerea refugiaţilor”, a adăugat grupul.

Protestul de joi are loc în condiţiile în care liderii ţărilor G7 – Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite – se vor întâlni în 7-8 iunie în oraşul Elmau din landul german Bavaria.

Liderii G7 urmează să discute despre mai multe probleme, inclusiv sănătate, reducerea sărăciei, comerţul internaţional şi crizele globale.

G7 îşi are originea în Grupul celor Şase, care a fost înfiinţat în 1975. În 1976, grupul G6 a acceptat să facă parte şi Canada, devenind G7. În 1998, primind Rusia, grupul a devenit G8. Totuşi, în 2014, Rusia a fost exclusă din G8 datorită implicării sale în criza din Ucraina.

articol preluat de pe http://epochtimes-romania.com/