(video) Analistul politic din Găgăuzia, Mihail Sirkel: „Pe timpul României, găgăuzii NU erau DEPORTAȚI și nu mureau de FOAME”

Mihail Sirkeli

foto – captura video – ziarulnational.md
articol – ziarulnational.md

Expertul politic din Găgăuzia, Mihail Sirkeli, a declarat în cadrul unui seminar că românofobia a fost implantată de autoritățile sovietice, amintindu-le participanților la discuții că, în perioada în care acest teritoriu era în componența României, găgăuzii nu au trecut prin foamea organizată și nu au fost deportați, se arată într-un material publicat de gagauzinfo.md.

Potrivit lui Mihail Sirkeli, românofobia este un mit creat de Uniunea Sovietică și care a fost implantat în conștiința oamenilor nu numai din Autonomia Găgăuză, dar și din celelalte regiuni ale R. Moldova.

„Eu nu aș spune că existența noastră în componența României a fost atât de dificilă. Scuzați-mă, dar în acele timpuri, găgăuzii nu au fost înfometați, nici nu au fost trimiși în Siberia. Haideți să ne amintim aceste lucruri”, a declarat Sirkeli.

Menționăm că analistul politic a făcut aceste declarații în cadrul conferinței „Găgăuzia comeback” dedicată discuțiilor privind problemele din regiunea găgăuză, care a avut loc astăzi.

articol preluat de pe http://ziarulnational.md/