Alina, tânăra care a mers pe bicicletă din România până în Indonezia

82b6ef60-4091-11e4-bfcb-a13fb8c2c578_alina

Alina Ene, o tânără de 28 de ani din Focșani, s-a decis să plece la studii pe bicicletă. Însă nu pe orice distanță. După ce a aflat că a fosta admisă să studieze artizanat indonezian în Jakarta, s-a întrebat ce ar fi dacă ar pleca din România pe bicicletă și nu cu avionul.

Pe 4 iunie pornea din România. A pedalat aproape 100 de zile, a văzut o sumedenie de locuri noi, a dormit în pustietate la cort, câteodată la familii primitoare și a fost nevoită să se înțeleagă și prin semne, spun jurnaliștii de la Ziarul de Vrancea. Camarad de drum i-a fost Nelu, bicicleta care a fost botezată în amintirea tatălui ei.

„Sunt nepoată de-a lui Ștefan cel Mare”  

A avut parte de diverse experiențe și a fost și agresată. „În timp ce eu şi Nelu pufăiam de zor la deal, un tanăr turc se oferă să ne ia cu maşina. Refuz politicos şi o iau din loc. După caţiva kilometri, acelaşi turc, care, între timp, a făcut stanga-mprejur (după ce a verificat dacă sunt singură, probabil), opreşte iar. Începe să dea din maini şi, gesticuland, îmi atinge uşor pieptul cu dosul palmei, ca din greşeală.

Îi parez mâna imediat, cu dorinţa să-i parez faţa însă. (…) O fi fost privirea mea de rupt capete sau propriul lui instinct de prezervare. Cert e că s-a oprit acolo. Eu mi-am continuat drumul. Acum sunt în Aktum şi maine mă pornesc înspre Ordu. Despre turci, numai de bine. Despre tinerii şoferi turci care se oferă să te scutească de drum: Sunt nepoată de-a lui Ştefan!”, a postat Alina pe Facebook.

Însă au fost și foarte multe experiențe plăcute. În Georgia, de exemplu, povestește că o bunică a luat-o în brațe și a pupat-o „de parcă i-aș fi fost nepoata ce n-o mai văzuse de ani buni”.

„Dacă despre Iran aveţi impresia că ar fi un cuib de terorişti, mă bucur să vă spun că iranienii sunt cei mai ospitalieri oameni pe care i-am cunoscut pană acum şi că e una dintre ţările în care m-am simţit cel mai bine”, a mai spus tânăra, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Vrancea.

Alina Ene a absolvit Liceul de Arte din Focșani, la profilul design vestimentar. Înainte de a porni la acest drum a participat mai bine de doi ani ca voluntar la un proiect de cicloturism – Turul Dunării.

Timp de un an, va studia artizanat indonezian la Sekolah Tinggi Seni Indonesia, un celebru colegiu de artă.

articol preluat de pe https://ro.stiri.yahoo.com