Ciprian Ciucu, candidat independent, susținut de partidul M10, la Primăria Municipiului București

Ciprian Ciucu este candidat independent, susținut de partidul M10, la Primăria Municipiului București - foto: facebook.com

Ciprian Ciucu este candidat independent, susținut de partidul M10, la Primăria Municipiului București

foto: facebook.com
articol: ciucu2016.ro

Biografie

Căutarea direcției în carieră (1998-2003)

Am absolvit facultatea de Științe Politice în 2000 și studiile aprofundate în 2002 și, în același timp, am lucrat ca reporter la mai multe ziare centrale (1997-1998).
Tot atunci am avut prima tentativă de a activa în politică. M-am alăturat PNL și am lucrat în cadrul fundației lor, Asociația Română pentru Libertate și Dezvoltare pe studii electorale și sociologice (1999-1999). Apoi, am ajuns cam repede la Cotroceni, pe vremea mandatului președintelui Constantinescu (2000-2001). Nu terminasem încă facultatea, am dat concurs și m-au angajat ca referent la biroul de presă.

Am colaborat vreo șase luni cu un centru de formare pentru administrația publică locală (urma să se transforme în ceea ce a devenit ulterior Institutul Național de Administrație). Vreo șase luni am lucrat și la Cadastru. Apoi am plecat în armată, am făcut stagiu militar la vânători de munte tot șase luni (2001-2002).
La revenirea din armată, am dat concurs și m-am angajat la Comitetul Economic și Social pe poziția de referent (2002-2003).

Perioada uceniciei (2003-2009)

În 2003, am dat concurs la Centrul Educația 2000+, un ONG prestigios pe atunci care se ocupa de politici educaționale. Sunt extrem de mândru că, după o procedură de selecție ca la carte din 40 de candidați, m-au selectat pe mine.
Am fost angajat ca ofițer de relații publice și am avut șansa să mă pot dezvolta profesional pe acest domeniu. Am aprofundat politicile educaționale, m-am implicat în proiectele de cercetare, am învățat să scriu și să implementez proiecte. Am fost în sute de școli și comunități.

Anii petrecuți alături de Centrul Educația 2000+ au fost perioada în care am învățat foarte mult. Colocviile, școlile de vară, interacțiunea permanentă cu experți în politici publice, politici de educație, profesori, experți români și străini, toate aceste mi-au deschis orizontul și m-au ajutat să mă profesionalizez.
Am devenit formator pe comunicare și management de proiect după ce aprofundasem aceste domenii atât teoretic, cât și practic mai mulți ani.

În 2007 m-am alăturat celor de la FDSC pe o poziție de middle management pe comunicare. Îmi place să cred că am avut rezultate frumoase acolo. Stiriong.ro si Târgul ONG sunt proiectele pe care le-am inițiat și care au fost continuate cu succes de foştii mei colegi.

Perioada de construcție (2009-2015)

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) (2009-2016)
Cristian Ghinea se întoarce de la masterat de la London School of Economics și decidem împreună că e nevoie în România de un think-tank axat pe influența politicilor europene asupra politicilor naționale. Dragoș Dinu ni se alătură și, în 2009, pornim împreună proiectul CRPE.
CRPE este astăzi membru al respectabilei rețele europene de think-tankuri TEPSA — The Trans European Policy Studies Association.

HF Advising (2009-2016)
Pe lângă implicarea în viața publică, am crezut întotdeauna în inițiativă privată. Așa că, tot în 2009, am înființat o firmă specializată în formare profesională și consultanță în administrația publică locală și centrală pentru a-mi valoriza competențele și pentru a avea o rezervă de venituri. Am lucrat atât eu, personal, dar am și contractat/angajat profesioniști împreună cu care am oferit asistență tehnică (consultanță și formare profesională) mai multor ministere și autorități locale din România și Republica Moldova.
Datorită specificului firmei (și competențelor mele) principalul client a fost statul. Vreau, însă, să fie clar un lucru! N-am luat niciodată vreun contract altfel decât pe baze competitive și transparente, prin proceduri de achiziție corecte. Contractele au fost în general mici și frecvența lor a fost de unul sau două pe an, astfel încât să le pot acoperi cu capacitatea limitată a firmei.

Perioada de consolidare a carierei (2011- 2016)

Expert independent
Am lucrat în calitate de consultant și formator în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova și Georgia.

Centrul de Dezvoltare Urbană și Teritorială (2014-2016)
Întodeauna mi-a plăcut geografia, geografia economică și dezvoltarea urbană. Lucrând pentru administrația publică mi-am dat seama cât de importante sunt urbanismul și dezvoltarea teritorială și cât de neglijate sunt de către decidenți. Așa am decis să ajut la crearea unei organizații care să catalizeze expertiza urbaniștilor, geografilor, arhitecților și experților în dezvoltare locală și teritorială care să vină cu soluții inter și transdisciplinare de dezvoltare durabilă.

București, de acum înainte (2016 – ….)
Urmează, la Primăria Capitalei.

Program

Semneaza

Implica-te

Media

Facebook

articol preluat de pe: ciucu2016.ro

articole preluate de pe: youtube.com