Zeci de blindate și tehnică militară NATO tranzitează România

3-586x319

foto si articol – independent.md

Zeci de transportoare blindate IAV Stryker (8×8) și mașini de luptă NATO tranzitează România pentru a ajunge la poligonul militar de la Cincu, Brașov.

Transportul echipamentelor militare a început deja de câteva zile, de la baza de tranzit Mihail Kogalniceanu, Constanța. Armamentul va fi folosit în cadrul operațiunii militare NATO Atlantic Resolve, care se află în plină desfășurare la poligonul militar de la Cincu, Brașov.

4

Fotografiile realizate de sergentul american William A. Tanner, distribuite și pe Facebook de Ambasada SUA la București, arată cum soldații Batalionului 2 al armatei SUA, Regimentul 2 Cavalerie, ajutați de reprezentanții armatei române, urcă în trenuri o parte din vehiculele și echipamentele utilizate în operațiunea Atlantic Resolve.

Într-o altă imagine, postată pe contul de Flickr al Regimentului 2 Cavalerie, apare sergentul Andrew Dominguez, care supraveghează încărcarea vehiculelor în tren.

1

Sergentul William A. Tanner a surprins și atmosfera mioritică, într-o fotografie care înfățișează o vacută care paște pe calea ferată.

21

Șeful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, amiralul Mark Ferguson, a vorbit, în timpul vizitei în România, despre detașarea, luna viitoare, a 1.000 de militari din comandamentul său în poligonul de la Cincu, Brașov.

“Hopa sus, in tren, spre Cincu! Membrii Batalionului 2 al 2d Cavalry Regiment, ajutati de reprezentantii armatei romane…”
Posted by U.S. Embassy Bucharest on 7 Mai 2015

articol preluat de pe http://independent.md