(WWF) CERE-LE POLITICIENILOR SĂ PROTEJEZE NATURA PE CARE O ÎNDRĂGEȘTI!

foto preluat de pe wwf.ro

foto si articol preluate de pe wwf.ro

Alertă pentru natură: Cere-le politicienilor să protejeze natura pe care o îndrăgești

În Europa funcționează un set de legi vitale – Directivele Natura 2000 – care protejează ce avem mai prețios în mediul natural. Animalele sălbatice și cele mai valoroase zone naturale ale noastre depind de aceste legi.

Acum, Comisia Europeană ia în considerare slăbirea acestora, ceea ce înseamnă irosirea unui progres realizat în ani de zile. Însă înainte de a lua o decizie, Comisia ne cere părerea. Acum este momentul să ne exprimăm.

Consultarea publică organizată de Comisie se bazează pe câteva întrebări la care noi sugerăm deja răspunsurile cele mai bune pentru a ne asigura că natura este protejată. Trebuie să acționăm acum și să spunem că vrem ca aceste legi să fie apărate, nu slăbite.

Cel puțin 60% din animalele și plantele de importanță europeană și 77% din „casele” lor sunt amenințate.

Pentru a salva natura, completează detaliile personale accesand link-ul: http://www.wwf.ro/campanii/alertapentrunatura/

foto preluat de pe wwf.ro

foto preluat de pe wwf.ro

Priveliștea captivantă din vârful unui munte. O drumeție prin pădurea netulburată. O întâlnire neprevăzută cu un animal sălbatic. Aceste momente ne fac să ne simțim vii.

Momente în care realizăm cât de privilegiați suntem să trăim într-o țară în care natura și oamenii conviețuiesc de sute de ani și pot prospera împreună.

Din ce în ce mai mulți dintre noi pot să aibă parte acum de astfel de momente – pentru că încă avem natură bogată ce beneficiază de condiții optime de viață în „insule” de zone protejate de pe cuprinsul țării și dincolo de granițe, în Europa. Dar realizările obținute până acum în consevarea naturii sunt pe punctul de a fi pierdute întrucât legile care le-au facilitat – Directivele Natura 2000 – ar putea fi acum slăbite.

Dacă vrei ca politicienii să păstreze și să respecte aceste legi care ne mențin natura în viață, spune-le acest lucru acum, completează detaliile personale accesand link-ul: http://www.wwf.ro/campanii/alertapentrunatura/

articol preluat de pe http://www.wwf.ro/