(video) Trenul cu tancuri şi blindate americane a ajuns la Medgidia. Tehnica de război are ca destinaţie baza Mihail Kogălniceanu

convoi militar

foto - adevarul.ro
articol – Adrian Boioglu – adevarul.ro

Un tren încărcat cu zeci de maşini blindate şi tancuri a ajuns în gara Medgidia. Garnitura se îndreaptă către baza militară Mihail Kogălniceanu.

Convoiul militar american a intrat în România prin vama Curtici.

Tancurile şi maşinile blindate sunt îmbarcate într-un tren care a parcurs deja cea mai mare parte a traseului şi a ajuns la ora 8.00 a zilei de sâmbătă în gara Medgidia.

De acolo, convoiului îi va fi schimbată locomotiva de la una electrică la una Diesel pentru că linia Medgidia nu este electrificată.

Mai departe, blindatele şi tancurile vor fi duse până în baza de la Mihail Kogălniceanu, unde sunt aşteptate să ajungă câteva ore mai târziu.

După ce informaţia a fost difuzată de Adevărul, reprezentanţii MAPN au confirmat transportul într-un comunicat de presă şi au precizat că este vorba de o aplicaţie româno-americană care este pregătită la Kogălniceanu.

“În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa.

Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României.”

articol preluat de pe http://adevarul.ro/

US Army Convoy 14.03.2015

Video – Claboo Media

sursa - https://www.youtube.com