(video) Dosar de politician: Cum a pierdut PSD ministerul Apelor și Pădurilor

Grațiela Gavrilescu - foto captura video B1.ro

Grațiela Gavrilescu
foto (captura video) si articol preluate de pe B1.ro

Campania “dosar de ministru” în care este analizată performanţa guvernului Ponta, continuă cu – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Graţiela Gavrilescu. 

Ministrul Grațiela Gavrilescu este o domnă foarte norocoasă, deoarece a ajuns șefă peste Mediu în urma une negocieri dure între Tăriceanu și premierul Ponta. PSD-iștii țin foarte mult la acest minister din cauza sumelor mari de bani vehiculate prin proiecte europene în acest domeniu. Mai mult, ministerul apartinea de drept Rovanei Plumb, cel mai important lider al PSD în acest moment după Victor Ponta. Așadar, Tăriceanu a negociat bine, iar Grațiela Gavrilescu, aflată la locul potrivit, a ajuns șefă peste Mediu, dar și peste Ape și Păduri, alte două zone extrem de bănoase din punct de vedere politic. 

Grațiela Gavrilescu s-a remarcat între anii 2004 și 2007 ca viceprimar al orașului Ploiești. A făcut parte din Partidul Umanist înființat de Dan Voiculescu, după care s-a convertit la liberalism. La Prahova, organizația liberală a fost condusă ani de zile de puternicul om de afaceri Dinu Patriciu. 

Grațiela Gavrilescu a ocupat funcția de viceprimar al orașului Ploiești, în timp ce PSD-iștii controlau primăria. 

Peste ani, când Grațiela Gavrilescu a primit semnalul să se ducă în tabăra lui Tăriceanu – cel care bătuse palma cu Victor Ponta – doamna ministru nu a ezitat. Firește, Grațiela Gavrilescu probabil nu ar fi ajuns niciodată ministru dacă nu se ivea șansa ruperii USL. 

În anii 90, actualul ministru al Mediului a lucrat ca inginer specialist în prelucrarea cauciucului la compania ARPACOR SA Bucov, aflată acum în faliment. Gavrilescu a fost directoarea companiei și inițial responsabilă de protecția mediului în acest combinat care producea detergenți și produse din cauciuc. 

În 2004, Gavrilescu s-a reprofilat în domeniul politic, ajungând viceprimar și apoi deputat de Ploiești, funcție pe care o ocupă încă din 2007. 

Aflați mai multe despre acest dosar din materialul video de mai jos. 

Dosar de politician: Cum a pierdut PSD ministerul Apelor și Pădurilor

articol preluat de pe http://www.b1.ro/