(video) Premierul Victor Ponta a avut o întrevedere cu regele Arabiei Saudite

Victor Ponta cu regele Arabiei Saudite - Foto: (c) LIVIU ȘOVA / AGERPRES FOTO

Foto: (c) LIVIU ȘOVA / AGERPRES FOTO
Articol: AGERPRES/(AS — editor: Georgiana Tănăsescu)

Vizită – Victor Ponta – Arabia Saudită

sursa – https://www.youtube.com

La întâlnirea de la Palatul Regal din Riad, prim-ministrul român a fost însoțit de miniștrii Economiei, Mihai Tudose, Sănătății, Nicolae Bănicioiu, Educației, Sorin Cîmpeanu, de secretarul de stat în MAE pentru analiza politică și relația cu Parlamentul, Radu Podgorean, și de fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, în prezent consilier pe probleme de apărare și securitate al premierului.

Vizita în Arabia Saudită reprezintă o etapă importantă în planul relațiilor bilaterale, fiind prima vizită a unui prim-ministru român de la stabilirea relațiilor diplomatice cu această țară, în urmă cu 20 de ani.

Potrivit MAE, volumul schimburilor comerciale dintre România și Arabia Saudită a fost anul trecut de circa 400 de milioane de dolari.

Comunitatea română din Arabia Saudită este alcătuită din circa 450 de persoane, în general românce căsătorite cu localnici sau cu străini aflați temporar în Regat, precum și cetățeni care își desfășoară activitatea în această țară, în baza unor contracte individuale sau încheiate prin companii străine.

articol preluat de pe http://www.agerpres.ro/