Nuclearelectrica a oprit din nou reactorul 1 al centralei de la Cernavodă

Centrala Nucleară de la Cernavodă este unica din România.
În prezent (2011) funcționează unitățile I și II, ce produc împreună circa 18% din consumul de energie electrică al țării.
Planul inițial, datând de la începutul anilor 1980, prevedea construcția a cinci unități. Unitatea I a fost terminată în 1996, are o putere electrică instalată de 706 MW și produce anual circa 5 TWh. Unitatea II a fost pornită pe 6 mai 2007 , conectată la sistemul energetic național pe 7 august și funcționează la parametri normali din luna septembrie 2007 - foto: mediafax

foto – Mediafax
articol – Carol Dan – Mediafax

Nuclearelectrica (SNN) a deconectat de la sistemul energetic naţional, în seara zilei de luni, Unitatea 1 de la Cernavodă, pentru repararea unui sistem auxiliar din partea clasică a centralei, acelaşi reactor fiind oprit şi săptămâna trecută, pentru lucrări de întreţinere periodică.

Toate sistemele au acţionat conform proiectului, fără a fi pusă în pericol securitatea reactorului, a angajaţilor, populaţiei şi mediului, se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Reconectarea la sistem a reactorului se va realiza după finalizarea lucrărilor de remediere şi efectuarea testelor.

Centrala din Cernavodă are în funcţiune două reactoare nucleare, care acoperă circa 18% din necesarul anual de energie electrică la nivel naţional.

articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/