Marș de peste 3.000 de kilometri pe jos, de la Ploiești la Bruxelles, pentru Roșia Montană și împotriva frackingului. Alături de Alexandru Popescu

alexandru-popescu

Alexandru Popescu pleacă mâine, sâmbătă, 30 august, din Ploiești pe jos până la Bruxelles, unde pe 1 Decembrie 2014 va citi un mesaj în fața Parlamentului European. Plecarea va avea loc la ora 9.00 din Parcul Nichita Stănescu din Ploiești. Prin acest demers, Alexandru Popescu dorește sa transmită opoziția lui față de exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică și față de mineritul cu cianuri în România.

Zeci de militanți vor fi prezenți la plecarea din Ploiești. Dintre aceștia, câțiva îl vor însoți simbolic în primele zile ale marșului. De asemenea, pe porțiuni din drum el va fi însoțit de militanți din țară și din diaspora.

Mesajul lui Alexandru Popescu
Plecarea este pe data de 30 august 2014, de la ora 9, din Ploiești. Da, voi merge, pe jos, singur, dar orice om care va dori să mă însoțească pe tot traseul sau pe porțiuni de drum este binevenit. Titlul paginii reliefeaza ideea de a uni cât mai mulți oameni în jurul acestui proiect. Voi pleca de la Ploiești pentru că sunt prahovean, m-aș bucura dacă alți oameni care să ducă mesajul meu, să plece în avans din alte localități și să ne întâlnim, la Ploiești, pe 30 august, ziua plecării. Lupta aceasta este pentru binele generațiilor viitoare. Noi, acum, avem obligația, pentru binele lor, de a proteja mediul. Mesajul meu este unul simplu: ROMÂNII NU VOR CIANURĂ ȘI GAZE DE ȘIST. Traseul are o lungime de 3.150 km pe ruta Ploiești – Brașov – Cluj Napoca – Oradea – Budapesta – Viena – Berlin – Paris – Bruxelles. Îl voi termina pe 30 noiembrie 2014 pentru ca, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României să citesc un mesaj în sau în fața Parlamentului European. Îi rog, pe toți românii care își iubesc țara, să înțeleagă că acum este momentul de a ne uni și salva ROMÂNIA. După ce apele și pământul vor fi otravite, va fi prea târziu pentru a mai face ceva.
Pentru această acțiune nu am sponsori. Este adevarat, cheltuielile vor fi foarte mari, voi pleca pe banii mei, dar dacă crezi într-un ideal, niciun sacrificiu nu este prea mare și sper că cei care vor înțelege gestul meu mă vor ajuta prin donații.

Alte informatii se gasesc pe pagina de Facebook, inclusiv conturile pentru donații (aici)

alexandru popescu

Alexandru Popescu a făcut greva foamei sub cerul liber in Piața Universității timp de 22 de zile în decembrie 2013 – ianuarie 2014 pentru a protesta față de explorarea gazelor de șist și față de abuzurile jandarmeriei de la Pungești (vezi video).

(foto: The Epoch Times)

articol preluat de pe http://romaniacurata.ro/

autor Mihai Gotiu

sursa foto: http://www.observatorulph.ro/