La ordinea zilei – 24 august 2020

Situația din România - 24 august, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 - Grupul de Comunicare Strategică - foto preluat de pe www.facebook.com

Situația din România – 24 august, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

foto preluat de pe www.facebook.com
articole preluate de pe www.agerpres.ro

 

Sărbătorile Zilei de 24 august

Ortodoxe – Sf. Sfințiţi Mc. Eutihie; Sf. Tatian; Sf. Cosma Etolul

Greco-catolice – Sf. ep. m. Eutihie

Romano-catolice – Sf. Bartolomeu, ap.

 

Parlamentarii USR au depus la Parlament o iniţiativă legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali

Parlamentarii USR au depus, luni, la Parlament, o nouă propunere legislativă privind eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii judeţene, introduse în Codul Administrativ, prin OUG 57/2019, de Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Senatorul Florina Presadă, iniţiator al propunerii legislative, a subliniat în conferinţa de presă că pensiile speciale sunt o nedreptate uriaşă care se face românilor, iar acest lucru trebuie sa înceteze.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Nicușor Dan – Lansarea sediului de campanie | Magazinul București, Bulevardul Ion C. Brătianu

 

Paul Georgescu îşi propune participarea la JO de la Tokyo după ce a înotat 100 km pe Dunăre fără oprire

Sportivul Paul Georgescu a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă online, că îşi propune să participe în proba de înot în ape deschise la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor de la Tokyo, după ce, la 14-15 august, a devenit primul român care a parcurs 100 de kilometri fără oprire pe Dunăre.

Efortul depus pentru a parcurge înot distanţa de 104,084 de kilometri în 21 ore şi 42 de minute, în apele Dunării (de la Moldova Veche până la Porţile de Fier), fără să se oprească, l-a determinat pe sportivul român, care mai are şi alte recorduri la activ, să încerce să îşi îndeplinească visul cel mai mare, participarea la o ediţie a Jocurilor Olimpice.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Harghita: Autorităţile vor solicita autorizaţie de împuşcare pentru urşii care vin în mod repetat în Miercurea Ciuc

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Miercurea Ciuc a decis, luni, ca se va solicita de la Ministerul Mediului autorizaţie de împuşcare pentru orice urs care va veni în mod repetat în oraş, a anunţat primarul municipiului, Raduly Robert Kalman.

Astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost de acord ca această procedură să fie standard, deci şi pentru alţi urşi care ne vizitează în mod curent să solicităm aceeaşi abordare (autorizaţie de extragere – n.r.). Exact pe soluţia care a fost cu ursul care a vrut să meargă la liceu, acum avem alt urs care a vrut să meargă la şcoala generală, pentru că a apărut pe la ‘Nagy Imre’ în noaptea asta“, a spus edilul, într-o conferinţă de presă.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Vreme caldă la Bucureşti şi disconfort termic ridicat, luni şi marţi

Vremea va fi călduroasă luni şi marţi, la Bucureşti, iar disconfortul termic va fi ridicat în cursul după-amiezelor când şi indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, potrivit prognozei speciale pentru Capitală publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade iar cele minime în jur de 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în seara zilei de marţi (25 august).
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Situația din România – 24 august, ora 13.00, informații despre coronavirus, COVID-19 – Grupul de Comunicare Strategică

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
35.517 pacienți au fost declarați vindecați și 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 285 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.309 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 23.08.2020 (10:00) – 24.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.410. Dintre acestea, 494 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.659.135 de teste. Dintre acestea 6.460 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.493 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.967 la cerere.

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.920 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 124 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 338 au fost declarați vindecați.

 

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 23 august 2020, au fost raportate 2.037.588 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAŢI*

Regatul Unit 324.601 (+1.288) 41.423 (+18) 1.547 -
Spania 386.054 – 28.838 – 150.376 -
Italia 258.136 (+1.071) 35.430 (+3) 205.470 (+267)
Franţa 238.002 (+3.602) 30.512 (+9) 85.125 (+23)
Germania 232.864 (+782) 9.269 (+2) 207.985 (+379)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 23 AUGUST 2020

CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI
VINDECAȚI*

23.243.621 (+266.222) 805.740(+5.419) 15.139.454 (+226.953)

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 22– 23 august 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.

Grupul de Comunicare Strategică
cititi mai mult pe www.facebook.com/ministeruldeinterne

 

Libia: 22 corpuri de migranţi recuperate în largul coastelor de vest (OIM)

Corpurile a 22 de migranţi au fost recuperate de Semiluna Roşie în largul oraşului Zwara, în vestul Libiei, a anunţat duminică Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), scrie AFP. “Duminică, 22 de corpuri au fost recuperate de Semiluna Roşie libiană la Zwara“, a anunţat Federico Soda, şeful misiunii OIM în Libia, pe Twitter unde a publicat o fotografie în care se pot vedea mai multe corpuri în saci negri aliniate pe plajă.

Aceste morţi dureroase sunt rezultatul unei politici tot mai dure împotriva persoanelor care fug din faţa conflictelor şi sărăciei extreme, precum şi al eşecului gestionării umane a fluxurilor migratorii“, a adăugat el.

Miercuri, OIM şi Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR) au indicat într-un comunicat comun că 37 de supravieţuitori salvaţi de pescari au explicat că cel puţin 45 de persoane au murit după ce motorul ambarcaţiunii în care se aflau a explodat în largul localităţii libiene Zwara.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Spitalul Charité din Berlin a anunțat că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi prezintă „urme de otrăvire”.

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire”, transmit AFP, Reuters şi dpa. ”Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, a explicat într-un comunicat instituţia medicală unde este tratat Navalnîi.

Otrava specifică nu a fost încă identificată şi a fost lansată o nouă analiză de mare anvergură”, continuă comunicatul citat. De asemenea, sechelele pe termen lung ”în particular asupra sistemului nervos nu pot fi excluse în acest stadiu”, se menţionează în comunicat. Potrivit acestui comunicat, Navalnîi ”se află într-o unitate de terapie intensivă şi este în comă artificială, starea sa este gravă, dar viaţa sa nu este în pericol”.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Mali: Militarii intenţionează să rămână trei ani la putere şi să îl elibereze pe preşedintele Keita

Junta care a preluat puterea în Mali săptămâna trecută a anunţat duminică seară că doreşte o perioadă de tranziţie de trei ani sub conducerea unui militar şi a acceptat să îl elibereze pe preşedintele demis Ibrahim Boubacar Keita, notează AFP.

Junta a afirmat că doreşte o perioadă de tranziţie de trei ani pentru a revizui fundamentele statului malian. Această tranziţie va fi condusă de un organism prezidat de un militar care va fi în acelaşi timp şef al statului“, a informat o sursă din cadrul delegaţiei Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), la finalul celei de-a doua zile de negocieri cu noua echipă la putere la Bamako.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Aproape 240.000 de persoane, evacuate din cauza incendiilor din California

Aproape 240.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetaţie care devastează statul american California, ale cărui autorităţi au primit în ultimele ore ajutoare importante constând în detaşamente de pompieri şi sprijin material, înainte de posibila apariţie a unei noi serii de furtuni, informează AFP. Aproximativ 20 de focare majore erau încă active duminică, inclusiv LNU Lightning Complex şi SCU Lightning Complex, situate la nord, respectiv la sud-est de oraşul San Francisco.
cititi mai mult pe www.agerpres.ro

 

Revista Presei din 24 august

 

articole preluate de pe www.agerpres.ro

cititi si:

- Evenimentele Zilei de 24 august în Istorie