Iohannis: Rolul societăţii civile, deosebit de important pentru a impulsiona clasa politică actuală

klaus-iohannis-andreea-alexandru

Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai campaniei ”Politica fără bariere”, pe tema modificării legislaţiei privind partidele politice şi legile electorale, arătând că rolul societăţii civile e deosebit de important pentru a impulsiona clasa politică.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX, preşedinte Iohannis a menţionat în cadrul întâlnirii cu ONG-urile că doreşte să extindă cadrul dialogului pe aceste teme de actualitate şi spre reprezentanţii societăţii civile, în virtutea funcţiei sale constituţionale de mediere şi a obiectivului asumat prin programul prezidenţial de reformă în aceste domenii.

În plus, preşedinte Klaus Iohannis a subliniat că este necesară implicarea tuturor actorilor interesaţi pentru a asigura reuşita acestui demers, iar rolul societăţii civile este deosebit de important pentru a impulsiona clasa politică actuală în direcţia acestor reforme.

Klaus Iohannis a atras atenţia cu privire la fereastra de oportunităţi de care beneficiază sistemul politic românesc în urma recentelor alegeri, apreciind că ea trebuie utilizată în actuala sesiune parlamentară pentru adoptarea reformelor aşteptate de cetăţeni, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Campania ”Politica fără bariere” este susţinută de peste patruzeci de asociaţii non-guvernamentale, care militează pentru garantarea dreptului la asociere politică şi participare la alegeri.

articol preluat de pe http://m.mediafax.ro/