Hai să oprim cel mai păgubos împrumut din istorie!

unnamed

Dragi prieteni din întreaga lume,

Adani, regele cărbunelui din India, vrea să transforme fragila Barieră de Corali într-o rută de navigare majoră. Dar, dacă acționăm repede, putem opri construirea acestui complex carbonifer, convingând Banca de Stat din India să-i refuze sprijinul de 1 miliard de dolari de care are nevoie:

Regele cărbunelui din India a aplicat pentru un împrumut bancar de 1 miliard de dolari, ca să transforme una dintre cele mai prețioase comori ecologice ale lumii într-o rută de navigare majoră pentru un uriaș complex carbonifer. Dar, dacă ne mișcăm repede, putem să blocăm finanțarea și să ne asigurăm că Marea Barieră de Corali va rămâne casa balenelor și a delfinilor, nu a navelor-gigant de cărbune.

UNESCO a declarat că proiectul pune reciful în pericol și opt bănci internaționale de top au refuzat să se implice. Acum a venit rândul Băncii de Stat a Indiei să spună da sau nu acestei afaceri murdare. Directoarea băncii și-a pus în joc reputația, angajându-se să pună capăt „împrumuturilor păguboase”, așa că o campanie globală de proporții, care i se adresează direct, poate să o convingă să analizeze și să oprească acest proiect incredibil de nociv.

Presiunea publică a influențat deja deciziile altor bănci, așa că semnează acum petiția urgentă și spune nu celui mai păgubos împrumut din istorie. Când vom strânge un milion de semnături, vom pregăti un raport privind problemele financiare și de mediu și îl vom înmâna directoarei Bhattacharya, împreună cu recomandările juriștilor și mult tam-tam în presă:

SEMNAȚI AICI: https://secure.avaaz.org/ro/india_great_barrier_reef_nonsam_lang/?byiSKcb&v=49328

Marea Barieră de Corali este cel mai mare organism viu de pe Pământ și găzduiește mii de specii protejate. În ultimele trei decenii, a pierdut aproape jumătate din corali, din cauza poluării provenite de la mine, a schimbărilor climatice și a altor factori. Revista germană Der Spiegel a scris că “dacă acest trend va continua, s-ar putea întâmpla ceva de neconceput: Marea Barieră de Corali ar putea muri.”

Această goană nebunească după cărbune este toxică pentru planetă. Cărbunele este cel mai nociv combustibil mineral, iar ca să transporte cărbunele în India, Adani ar trebui să prelungească ruta de navigare chiar prin inima recifului. Unii spun că India are nevoie de cărbune ca să scoată oamenii din sărăcie, dar chiar și ministrul cărbunelui din India a anunțat că țara sa ar putea să oprească treptat importurile de cărbune în următorii trei ani, cu mult înainte ca mina australiană să fie terminată!

Campaniile pornite de Avaaz și de alții și semnele de întrebare privind viabilitatea proiectului, au convins bănci ca Citigroup sau Deutsche să spună nu minei de cărbune și complexului de infrastructură Carmichael, plănuite de Adani. Iar acum, presa din India și opoziția politică fac presiuni puternice asupra Băncii de Stat.

69% dintre indieni spun că sunt împotriva proiectului. În calitate de directoare a celei mai mari bănci de stat, Bhattacharya va trebui să țină cont de opinia publică. Petiția noastră cu un milion se semnături și o avalanșă de mesaje, campanii în presă și rapoarte îi poate încuraja să-l refuze pe Adani. Semnează acum și hai să strângem un milion de voci împotriva minei de cărbune care va distruge reciful:

SEMNAȚI AICI: https://secure.avaaz.org/ro/india_great_barrier_reef_nonsam_lang/?byiSKcb&v=49328

De nenumărate ori în ultimul an, comunitatea noastră a arătat că poate răspunde provocării de a ne proteja clima pentru viitoarele generații. Luptăm de mult timp pentru Marea Barieră de Corali, așa că haideți să ne unim din nou forțele și să oprim acest complex carbonifer catastrofal!

Cu speranță și determinare,
Danny, Nick, David, Alex, Oli, Alaphia, Nic, Ravi și întreaga echipă Avaaz

SEMNAȚI AICI: https://secure.avaaz.org/ro/india_great_barrier_reef_nonsam_lang/?byiSKcb&v=49328